OSR MLADICA: Željko i Crvica pobednici

0 364

U izbornom takmičenju, u okviru Organizacije sportskih ribolovaca Mladica iz Bajine Bašte, u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Željku Vukoviću iz ekipe Crvica. On je za tri sata na ribolovačkoj stazi na jezeru Perućac upecao 2 kilograma i 580 grama ribe udicom na plovak. Drugo mesto pripalo je Milomiru Marjanoviću iz ekipe Gvosca sa 2 kilograma i 350 grama. Treći je bio Slobodan Mihailović, član ekipe Višesava sa 2 kilograma i 100 grama.

Pobednička ekipa Crvice
Pobednička ekipa Crvice

U ekipnom nadmetanju tročlanih ekipa, bilo ih je šest, pobedila je Crvica sa upecanih 5,8 kilograma ribe. U njenom satavu bili su Željko Vuković, Darko Živanović i Ljubinko Vuković. Ekipi Centar, Aleksandar Kovačević, Zdravko Sredojević i Oliver Đurić, pripalo je drugo mesto. Ona je imala ulov od 4 kilograma i 45o grama. Treće mesto zauzela je ekipa Višesave sa 3 kilograma i 540 grama a za nju su pecali Slobodan Mihailović, Rade i Filip Maksimović. Ekipa Gvosca bila je četvrta sa 3 kilograma i 90 grama, nju su činili Milomir Marjanović, Nebojša Đurović, Andrija Ljubičić. Peti je bio sastav Lukova sa 2 kilograma i 270 grama, za njega su pecali Branko Nikolić, Radoš Gagić, Radoš Živanović. Na šestom mestu našla se ekipa Planet sa kilogram i 580 grama ribe, činili su je Saša Andrić, Nenad Simić, Nikola Vasiljević.

Najbolji pojedinci sa predsednikom OSR "Mladica"
Najbolji pojedinci sa predsednikom OSR „Mladica“

-Drago mi je da sam bio najuspešniji pojedinac, a još mi je draže što je trijumfovala moja ekipa. Kao mamac koristio sam crviće. Prvi sat riba je slabo radila, ali kako je vreme odmicalo, ulov je bio sve uspešniji. Posle žreba za dobijanje mesta na stazi učinilo mi se da mi je pripalo lošije mesto, ali se u praksi pokazalo da je bilo dobro, svi najbolji rezultati su ostvareni baš na tom delu staze-kaže Željko Vuković.

Zajednički snimak učesnika prvenstva Mladice
Zajednički snimak učesnika prvenstva Mladice

Posle odlično organizovanog prvog Prolećnog kupa, i ovo takmičenje može da dobije isti epitet. Zasluge za to pripadaju ponajviše ljudima iz rukovodstva OSR Mladica, koji najavljuju još veću aktivnost ove ribolovačke organizacije.
-Bajina Bašta ima reprzentativnu stazu za pecanje, jednu od najlepših u Srbiji. Mi ćemo je u buduće sigurno više koristiti za takmičenja, ali i za obuku najmlađih ribolovaca i onih koji budu pohađali školu ribolova. Ima, ipak, nešto što smeta na toj stazi. Na delu nje nalaze se restoran splavovi i zauzimaju prostor za pecanje, gosti do njih dolaze ribolovačkom stazom tako da su uslovi za takmicenje znatno lošiji nego što su nekad bili-kaže predsednik OSR Mladica Oliver Đurić.
Po završetku ovog izbornog takmičenja, koje je poslužilo za izbor ekipe koja će na predstojećim takmičenjima predstavljani OSR Mladicu, priređen je ručak u beserovačkoj kafani Star cer. Učesnici takmičenja solidarno su priložili  po hiljadu dinara, sneli ovaj trošak, a ribolovačka organizacija darovala je pehare i diplome.

V.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena