ОСР МЛАДИЦА: Жељко и Црвица победници

0 363

У избoрном такмичењу, у оквиру Организације спортских риболоваца Младица из Бајине Баште, у појединачној конкуренцији прво место припало је Жељку Вуковићу из екипе Црвица. Он је за три сата на риболовачкој стази на језеру Перућац упецао 2 килограма и 580 грама рибе удицом на пловак. Друго место припало је Миломиру Марјановићу из екипе Гвосца са 2 килограма и 350 грама. Трећи је био Слободан Михаиловић, члан екипе Вишесава са 2 килограма и 100 грама.

Победничка екипа Црвице
Победничка екипа Црвице

У екипном надметању трочланих екипа, било их је шест, победила је Црвица са упецаних 5,8 килограма рибе. У њеном сатаву били су Жељко Вуковић, Дарко Живановић и Љубинко Вуковић. Екипи Центар, Александар Ковачевић, Здравко Средојевић и Оливер Ђурић, припало је друго место. Она је имала улов од 4 килограма и 45о грама. Треће место заузела је екипа Вишесаве са 3 килограма и 540 грама а за њу су пецали Слободан Михаиловић, Раде и Филип Максимовић. Екипа Гвосца била је четврта са 3 килограма и 90 грама, њу су чинили Миломир Марјановић, Небојша Ђуровић, Андрија Љубичић. Пети је био састав Лукова са 2 килограма и 270 грама, за њега су пецали Бранко Николић, Радош Гагић, Радош Живановић. На шестом месту нашла се екипа Планет са килограм и 580 грама рибе, чинили су је Саша Андрић, Ненад Симић, Никола Васиљевић.

Најбољи појединци са председником ОСР "Младица"
Најбољи појединци са председником ОСР „Младица“

-Драго ми је да сам био најуспешнији појединац, а још ми је драже што је тријумфовала моја екипа. Као мамац користио сам црвиће. Први сат риба је слабо радила, али како је време одмицало, улов је био све успешнији. После жреба за добијање места на стази учинило ми се да ми је припало лошије место, али се у пракси показало да је било добро, сви најбољи резултати су остварени баш на том делу стазе-каже Жељко Вуковић.

Заједнички снимак учесника првенства Младице
Заједнички снимак учесника првенства Младице

После одлично организованог првог Пролећног купа, и ово такмичење може да добије исти епитет. Заслуге за то припадају понајвише људима из руководства ОСР Младица, који најављују још већу активност ове риболовачке организације.
-Бајина Башта има репрзентативну стазу за пецање, једну од најлепших у Србији. Ми ћемо је у будуће сигурно више користити за такмичења, али и за обуку најмлађих риболоваца и оних који буду похађали школу риболова. Има, ипак, нешто што смета на тој стази. На делу ње налазе се ресторан сплавови и заузимају простор за пецање, гости до њих долазе риболовачком стазом тако да су услови за такмицење знатно лошији него што су некад били-каже председник ОСР Младица Оливер Ђурић.
По завршетку овог изборног такмичења, које је послужило за избор екипе која ће на предстојећим такмичењима представљани ОСР Младицу, приређен је ручак у бесеровачкој кафани Стар цер. Учесници такмичења солидарно су приложили  по хиљаду динара, снели овај трошак, а риболовачка организација даровала је пехаре и дипломе.

В.М.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена