OPŠTINSKO VEĆE: Raspoređena sredstva za sport

0 567

Članovi Opštinskog veća Bajine Bašte su jednoglasno usvojili sve četiri tačke dnevnog reda predviđene za ovu sednicu. Usvojen je izveštaj konkursne komisije o sprovedenom konkursnom postupku za popounjavanje položaja načelnika Opštinske uprave opštine Bajina Bašta. Ovo je drugi neuspeli konkurs za izbor načelnika. Predlog prve izmene plana Javnih nabavki za Opštinsku upravu opštine takođe je usvojen od članova Opštinskog veća. Zahtev Opštinske uprave opštine Bajina Bašta za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve odnosio se na potrebe tekućih popravki i održavanja. Iznos od 300.000 dinara biće upotrebljen za održavanje sistema grejanja u zgradi Opštinske uprave kao i popravku službenog automobila. Odobreno je da se iz budžetskih rezervi isplati 54.000 dinara udruženju Glas zavičaja Rogačica koje je zahtev podnelo u januaru 2021. Sredstva su odobrena konkursom za dodelu sredstava budžeta namenjenih NVO u 2020.


Predsednik Komisije za sport Uroš Đokić čalnovima opštinskog veća predstavio je predlog raspodele sredstava za sport za 2021. godinu i Izveštaj o sprovedenom stručnom pregledu i oceni podnetih godišnjih programa. Opština je za sport iz budžeta opredelila 25 miliona dinara, za ova sredstva konkurisalo je 26 klubova sa 35 programa.

– Svi u Veću smo saglasni da je izveštaj Komisije za sport jako dobro urađen i da imamo tačan uvid u finansijska sredstva i njihovu raspodelu. Ono o čemu je Komisija vodila računa, a što je meni lično drago, je da se od ove godine više ulaže u ženski sport što će nadam se dovesti i do formirnja ženskih selekcijama u klubovima. Za sada imamo odbojkaške klubove koji okupljaju najveći broj devojčica i devojaka. Značajna sredstva izdvojena su za razvoj školskog sporta ove godine, i smatram da mu treba dati veći značaj. Promocija sporta u nižim razredima je presudna za razvijanje sportskog duha kod dece. Izdvojili su se klubovi od posebnog značaja i za njih je opredeljeno 13.395.000 dinara i to su klubovi koji su dobili najviše sredstava. Pohvalila bih rad Kajak kluba Drina, Atletskog kluba Autocentar koji stipendiraju svoje najbolje takmičare i Planinarski klub Tara koji se istakao promocijom pre svega planine Tare i okoline. – istakla je predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena