OPŠTINSKO VEĆE: Prihvaćen zahtev ugostitelja

0 1.011

Dnevni red današnje sednice Opštinskog veća obuhvatao je osamnaest tačaka. Usvojen je Plan javnih nabavki za 2021. godinu za organe Opštine – predsednik opštine, Skupština opštine i Opštinska uprava. Usvojena je izmena i dopuna programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Bajina Bašta za 2020. godinu. Članovi Opštinskog veća usvojili su nacrt rešenja o imenovanju direktora Centra za socijalni rad , kao i razrešenje i imenovanje člana Upravnog odbora Predškolske ustanove Neven iz reda zaposlenih .

Na ovoj sednici razmatran je zahtev mesnih zajednica Jelovik, Zaglavak, Pilica i Bačevci u vezi zimskog održavanja putnih pravaca. Odobrena su dodatna sredstava u vidu povećanja količine nafte po kilometru očišćenog puta i raspoređivanja grtača po mesnim zajednicama. Opredeljena su sredstva iz tekuće budžetske rezerve Predškolskoj ustanovi Neven za izradu projekta energetske efikasnosti koji je odobren od Ministarstva energetike i rudarstva.

Današnja sednica Veća Foto: Drina Info

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili molbe Udruženja ugostitelja Bajina Bašta za oslobađanje naknade za zauzeće javne površine za postavljanje letnjih terasa i lokalne komunalne takse za isticanje firme u ovoj tekućoj 2021. godini iako se prvobitno molaba odnosila na prošlu godinu.

– Treba dati podršku lokalnim ugostiteljima, za njih je ova pandemija bila kao elementarna nepogoda na selu tipa poplave, odrona, klizišta ili štete na usevima. Prihodi su im drastično smanjeni a obaveze i dažbine su iste. Ugostitelji su bili oslobođenji plaćanja opštinskih taksi za mart, april, maj 2020. godine i dug iz prošle godine biće im u reprogramu u ovoj godini. To znači biće im otpisana glavnica duga i pola kamate i to će platiti na 12 meseci. Smatram da su ove mere značajne i da će ugostiteljima pomoći – istakla je predsednica opštine Vesna Đurić.

Razmatran je Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu na teritoriji naše opštine. Javna rasprava je vođena na inicijativu pojedinih poslodavaca sa teritorije naše opštine da se nedelja uvede kao neradan dan. Opštinsko veće je donelo odluku da o tome odlučuju sami poslodavci da li će raditi nedeljom ili ne.

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća raspisan je konkurs za sufinansiranje i finansiranje programa i projekta organizacija civilnog društva, neprofitnih i nepolitičkih organizacija i udruženja građana za 2021. godinu. Raspisan je konkurs za izbor projekta iz oblasti kulture kao i konkurs za finansiranje i sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja i javnog informisanja. Oformljene su i komisije za sprovođenje ovih konkursa.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena