Opštinsko veće Bajine Bašte: Ekologija, bezbednost sabraćaja, komunalna infrastruktura

0 380

Predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović, zakazao je za četvrtak, 31. januar, 24. sednicu Opštinskog veća Bajine Bašte. Uz razmatranje zapisnika sa prethodne sednice na programu je i usvajanje zapisnika sa čak sedam vanrednih sednica Opštinskog veća koje su se održale od 14. decembra prošle do 23. januara ove godine.

50858150_315234302452707_1161706538088267776_n

Većnici će razmatrati predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine u 2019. godini,  program utroška novčanih sredstva za unapređenje bezbednosti saobraćaja u ovoj godini kao i Program održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.

Pred Većem će se naći i više planova javnih nabavki i pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u javnim preduzećima i ustanovama kao i brojne žalbe i zahtevi pojedinaca i institucija.

Sednica Opštinskog veća Foto: Drina Info
Sednica Opštinskog veća Foto: Drina Info

Većnici će na ovoj sednici razmatrati i inicijativu Zavičajnog udruženja „Baština“ i odbornice Srpske radikalne stranke Jasne Stanković za osnivanje Zavičajnog muzeja u Bajinoj Bašti. Kako je navedeno u inicijativi potrebno je da osnivanjem Zavičajnog muzeja Opština Bajina Bašta reši pitanje organizovane, sistematske i profesionalne zaštite bogatog kulturnog nasleđa ovog kraja koje je trenutno prepušteno propadanju. Pored ogromnog značaja za očuvanje kulturnog nasleđa muzej bi predstavljao i nezaobilaznu atrakciju u turističkoj ponudi opštine Bajina Bašta.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena