Odložen 7. Bašta fest

0 407

Organizatori Bašta festa saopštili su danas da su doneli odluku  da festival koji je bio planiran da se održi od 23. do 26. jula odlože, s obzirom da je zbog trenutne epidemiološke situacije na teritoriji opštine Bajina Bašta 14. jula proglašena vanredna situacija. Mere koje su usvojene podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom i na otvorenom. Organizatori ovog prestižnog festivala su za Drina info izjavili da festival nije otkazan već da se odlaže, a da je plan da sve bude spremno da čim nadležni procene da je epidemiološka situacija zadovoljavaća u vrlo kratkom roku festival bude organizovan. Smatraju da je neophodno prilagoditi se novonastalim uslovima i na ovakav način funkcionisati i pokušati održati kontinuitet manifestacija u specifičnoj situaciji koja je zadesila ceo svet.

bfodlozen-2020 (1)
Foto: Bašta fest

Sa druge strane, sa trenutnom informacijom da će virus biti prisutan neko vreme, tim Bašta festa saopštava, da veruju je neophodno da pronađemo načine da se kulturne manifestacije održavaju u novim okolnostima kao što život nastavlja da funkcioniše u drugim oblastima. Oni apeluju na sve gradove i institucije kulture da obrate više pažnje na kulturne radnike, pozorišta, manifestacije jer su sigurno jedna od ekonomski najugroženijih oblasti.

– Svi zajedno moramo da istražimo načine da nastavimo rad, a samim tim će i publika moći da dođe do sadržaja koji im nedostaju. Tako da planiramo da održimo festival u narednom periodu, kada to bude bilo bezbedno za naše posetioce. Mi smo spremni za novo izdanje festivala i verujemo da ćemo biti u prilici da dovedemo fenomenalan filmski program mladih autora u Bajinu Baštu. Pratite nas i javljamo se sa novim informacijama! – kaže se u saopštenju organizatora Bašta festa.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena