Nacionalni park Tara najatraktivnija filmska lokacija

0 43

U sredu, 13. novembra, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda obeležena je desetogodišnjica rada Srpske filmske asocijacije. Ovom prilikom SFA je dodelila priznanja i zahvalnice predstavnicima najatraktivnijih lokacija u našoj zemlji, institucijama koje su dale značajnu podršku snimanju filmova i reklama i najboljim poslovnim partnerima.

Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru
Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru

Danas Srbija nudi stranim produkcijama vrhunske studije, opremu, iskusne ekipe i izvanredne profesionalce iz oblasti vizuelnih efekata i postprodukcije. Zajedničkim zalaganjem filmska industrija postala je jedan od nosećih stubova kreativne industrije u zemlji i regionu sa preko 30 miliona evra prihoda godišnje samo od stranih projekata koji se ovde snimaju. Beograd se etablirao kao jedna od značajnijih destinacija u regionu, a Srbija postala nezaobilazna stanica u Istočnoj Evropi kada je produkcija filma i reklama u pitanju.

Ovom prilikom uručene su plakete za:

– Institucije koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla.

– najatraktivnije lokacije i

– najboljim filmskim partnerima

Plaketu i zahvalnicu institucijama koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla, dobili su: Vlada Republike Srbije, Ministarstvo privrede Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Vojska Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Privredna komora Srbije, Sekratarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima grada Beograda, Uprava carina, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Srbijašume, JKP Gradska čistoća i JKP Zelenilo Beograd.

Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru
Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru

Plaketu za najatraktivnije lokacije kojima se filmske ekipe konstantno vraćaju dobili su: Dvorski kompleks – Kraljevski i Beli dvor, Grad Beograd, Grad Novi Sad i tvrđava Petrovaradin, Grad Pančevo, Sava Centar, Beogradska tvrđava Kalemegdan, Stara planina, Nacionalni park Tara i Smederevska tvrđava i KPGT.

Proizvodnja audio vizuelnog sadržaja doprinela je i razvoju drugih privrednih grana, pa su ovom prilikom posebno istaknute sledeće kuće kao najbolji filmski partneri: ABC osiguranje, „Crowne Plaza“, „Crow Serbia“, „Metropol Palace hotel“, „Saint Ten hotel“, „Radisson Collection Old Mil Belgrade” i „DHL“.

Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru
Izvor: www.filminserbia.com/ Foto: Nije navedeno u izvoru

Prisutnima su se obratili prof. dr Zoran Radojičić, gradonalnik grada Beograda; Ana Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije; Gaga Đurković, predsednik UO SFA i Milica Božanić, izvršna direktorka SFA. Oni su istakli veliki uticaj filmske industrije ne samo u ekonomskom smislu već i u pogledu promocije i stvaranja bolje slike Srbije u svetu.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta opštine Bajina Bašta kroz projekat proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bajina Bašta u 2019. godini. 

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena