Na jezeru Perućac održana zajednička obuka Žandarmerije Srbije i antiterorističke jedinice RS

0 1.195

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je finalnom danu zajedničke obuke pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske na jezeru Perućac i uverio se u spremnost i sposobnosti pripadnika ovih jedinica koje kontinuirano održavaju zajedničke obuke.

Izvor: MUP RS

„Terorizam ne poznaje granice, to je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti posebno spremni. Danas ste, ovde na Perućcu, pokazali visok nivo obučenosti uprkos hladnom vremenu i niskim temperaturama, ali iznad svega, pokazali ste visok nivo patriotizma. Vi ste stub i oslonac srpskom narodu. Pokazali ste da u času nevolje, srpski narod ima na koga da računa, na koga da se osloni. Vi ste garant da će svaki bezbednosni izazov biti uspešno savladan, a život i imovina građana Srbije i Srpske sačuvani“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin pripadnicima Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske.

Izvor: MUP RS

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske tokom zajedničke obuke usavršili su veštine, sposobnosti i znanja u borbi protiv terorizma i očuvanju bezbednosti i imovine Srbije i Srpske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena