Međuopštinska saradnja Bajine Bašte i Ljubovije

0 614

Opštinu Bajina Bašta danas je posetila delegacija Opštine Ljubovija na čelu sa predsednikom Milanom Jovanovićem. Osnovni cilj posete bio je potpisivanje ugovora o međuopštinskoj saradnji, a u vezi vodosnabdevanja Mesne zajednice Bačevci koja se nalazi na teritoriji opštine Bajina Bašta iz vodovodnog sistema koji se nalazi na teritoriji opštine Ljubovija. Pored toga predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović razgovarali su i o drugim mogućnostima za proširenje međuopštinske saradnje ove dve susedne opštine.

Foto: Drina Info

Pored predsednika dve opštine ugovor o regulisanju međusobnih odnosa u oblasti vodosnabdevanja potpisali su direktor JKP „12. septembar“ iz Bajine Bašte Dejan Filipović i direktor JKP „Standard“ iz Ljubovije Petar Rađenović. Ovim ugovorom, a na osnovu ranije donetih odluka skupština opština dve podrinske opštine, regulišu se međusobna prava i obaveze u pogledu isporuke vode iz vodosistema „Grabovica“ iz Ljubovije u vodovod „Bačevci“ na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Foto: Drina Info

„Smatram da je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja za celu mesnu zajednicu Bačevci, a posebno je važno za  vodosnabdevanje Osnovne škole „Stevan Joksimović“ u Bačevcima i ambulante Doma zdravlja Bajina Bašta u ovom mestu. “ izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Ona i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović su se složili da je ovo dobar primer saradnje između dve susedne opštine i najavili da će nastaviti intezivno da rade i na drugim projektima i aktivnostima od zajendičkog interesa za dve lokalne samopurave.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena