Манифестација „На дринске обале двије, једно се коло вије “ у суботу у Бајиној Башти

0 678

Под покровитељством Општине Бајина Башта, КУД „Јелек“ из Бајине Баште организује Регионални фестивал фолклора „На дринске обале двије, једно се коло вије“.

Фото: КУД „Јелек“

Концерт ће се одржати на теренима СЦ „Браћа Милутиновић“, у суботу, 16. септембра 2023. са почетком у 19 часова. Концерту претходи дефиле са почетком у 18 часова испред Установе „Култура“.

На манифестацији наступају друштва из Републике Србије и Републике Српске, а Бајина Башта ће угостити следећа друштва:

– КУД „Азбуковица“ Љубовија

– КУД „Караџић“ Лозница

– КУД „17. септембар“ Мали Зворник

– Српско соколско друштво „Краљ Петар Ујединитељ“ Вишеград

– СКУД „Деспот Стефан Лазаревић“ Сребреница

– КУД „Мост“ Братунац

– КУД „Плетеница“ Бијељина

– Наше друштво тренутно броји око 220 чланова, који се уче очувању традиције и културе у оквиру седам узрасних група. Основано је 2018. године, а имали смо прилику да наступимо како на домаћим, тако и на фестивалима у иностранству. Настојимо да одржимо традиционално извођење народних игара, фокусирајући се на кореографије свих делова наше земље. Ове године се Регионални фестивал фолклора „На дринске обале двије, једно се коло вије“ организује по други пут, а нама је припала част да будемо домаћини. Овај фестивал окупља ансамбле са обе обале реке Дрине, те позивамо суграђане да у што већем броју испрате ову манифестацију. Концерту претходи дефиле и заједничко коло учесника на тргу. – наводе из КУД-а „Јелек“ из Бајине Баште

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена