Karatistkinja Maša Selinić na Svetskim sportskim igrama mladih

0 423

Na Svetskim sportskim igrama mladih – Školarijadi, koja se ove godine održava u Beogradu od 11. do 19. septembra, među oko 2500 sportista školaraca iz celog sveta naći će se i mlada karatistkinja iz Bajine Bašte Maša Selinić. Članica KK „Omladinac“ i učenica Gimnazije „Josif Pančić“ kroz republička školska takmičenja izborila je vizu za učešće na ovoj velikoj sportskoj smotri. Maša Selinić je deo nove generacije mladih i uspešnih karatista iz KK „Omladinac“ od kojih se mnogo očekuje u budućnosti. Ona je reprezentativka Srbije i već je osvajala brojna odličja na domaćim i  internacionalnim takmičenjima.

Maša sa trenerom Milenkom Ordagićem Foto: Drina Info

Prvi put u istoriji školskog sporta na jednom mestu, u glavnom gradu Srbije, okupiće se osnovci iz celog sveta, kako bi se takmičili u 14 sportova. Učesnici prve istorijske Školarijade nadmetaće se u atletici, badmintonu, košarci, basketu 3 na 3, šahu, fudbalu, džudou, karateu, orijentiringu, plivanju, stonom tenisu, tekvondu, rvanju i odbojci.

Maša Selinić treća sa leve strane Foto: Drina Info

Takmičenja u karateu će se održati u Pančevu u Hali sportova „Strelište“ dok će se sastanci, merenje težine i žreb održati u Beogradu u hotelu „Zira“. Svoje predstavnike u ovom takmičenju u karateu imaće Azerbejdžan, Ukrajina, SAD i Srbija.

Školarcima iz cielog sveta dan će biti ispunjen druženjem, zabavnim i edukativnim sportskim programima, kao što je „fun&skill“ zona koja će na donjem Kalemgdanu tokom četiri dana biti na raspolaganju takmičarima. Deo ovog događaja je i veliki forum o školskom sportu koji će biti održan 15. septembra, a za isti dan planirano je i Veče nacija, kao i zvanično otvaranje Školarijade.

Prema riječima predsednika Međunarodne Federacije za školski sport Francuza Lorana Petrinka, od ključnog značaja za Međunarodnu sportsku federaciju je da se obrati mlađim učenicima, jer je izuzetno važno pomoći im da od malih nogu uspostave zdrav način života, steknu i razviju liderske sposobnosti, otkriju takmičenje, a takođe i steknu bolje razumevanje sveta.

– Ovo su glavni razlozi zbog kojih smo odlučili da pokrenemo ISF U15 Svetske školske sportske igre, u čemu je veliku ulogu odigrao Savez za školski sport Srbije. Pokazali su inicijativu i želimo da im se zahvalimo na tome. Radujemo se susretu sa svima vama u Beogradu – istakao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena