KARATE: Bajina Bašta na Balkanskom prvenstvu

0 383

Dvadeseto po redu, Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održano je od 06.-08. decembra u Brežicama u Sloveniji. Učešće na ovom šampionatu izborilo je preko 700 takmičara iz 7 zemalja. Boje Srbije branilo je oko 150 predstavnika koji su izuzetno dobrim razultatima uspeli da osvoje 2. mesto u generalnom plasmanu. Reprezentacija Srbije osvojila je ukupno 10 zlatnih, 15 srbrnih i 14 bronzanih medalja.

Na slici: Karate reprezentacija Srbije, Foto: Drina info
Na slici: Karate reprezentacija Srbije,
Foto: Drina info

Ono što nas posebno raduje, jeste činjenica da je Bajina Bašta imala dva predstavnika na Balkanskom prvenstvu. Anđela Ivanović je nastupila u borbama u kategoriji kadetkinja dok je Milenko Ordagić kao trener predvodio reprezentaciju Srbiju u Sloveniji.

Na slici: Anđela Ivanović i Milenko Orgadić, Foto: Drina info
Na slici: Anđela Ivanović i Milenko Orgadić, Foto: Drina info

– Izuzetno sam zadovoljan nastupom na Balkanskom prvenstvu, najpre kao trener reprezentacije a onda sigurno i kao trener KK „Omladinac“ i kao Bajinobaštanin. Zaista je za ponos činjenica da Bajina Bašta, iako mali gradić, ima svoje predstavnike na ovako velikim takmičenjima. Svi u klubu svakodnevno ulažemo dosta rada, truda i energije i ovakva takmičenja su nam prava satisfakcija. Naravno, nastavljamo za ozbiljnim radom pa nas već od 20. decembra na Tari očekuju pripreme za Evropsko prvenstvo koje se održava u februaru 2020. godine u Budimpešti. – kaže za naš portal Milenko Ordagić.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta opštine Bajina Bašta kroz projekat proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bajina Bašta u 2019. godini. 

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena