Kampanja „Biram Srbiju“ u Bajinoj Bašti

0 493

U okviru kampanje “Biram Srbiju” Turističke organizacije Srbije, grupa beogradskih novinara ima ovih dana priliku da se uveri šta nudi destinacija Tara Drina Bajina Bašta. Delegacija Turisitičke organizacije Srbije predvođena je direktorkom Marijom Labović, a u Bajinoj Bašti su im domaćini TO „Tara-Drina“ i Nacionalni park „Tara“. Na poziv Turističke organizacije „Tara-Drina“ obilasku su se pridružili novinari iz dopisništva iz regiona i novinari iz Bajine Bašte.

Promotivne aktivnosti usmerene su ka domaćim turistima kako bi se odlučili da odmor ili njegov deo provedu bajinobaštanskom kraju koji podrazumeva boravak u prelepoj prirodi, upoznavanje sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, predstavljanje aktivnosti koje je moguće upražnjavati, uživanje u gastronomskoj ponudi i još mnogo toga. Prvog dana posete posle dočeka kod kućice na Drini novinari su posetili najveću srpsku destileriju BB Klekovaču, a zatim i čuvenu reku Vrelo u čijoj bilzini su i srednjevekovni steći koji se nalaze na UNESKO listi zaštićene kulturne baštine.

Foto: Slobodan Jovičić

Tokom vožnje brodom Grizli na jezeru Perućac direktorka Turističke orgnizacije Srbije Marija Labović dala je izjavu novinarima o kampanji „Biram Srbiju“ kao i o razlozima zašto posetiti Bajinu Baštu tokom ove sezone. Direktor TO „Tara-Drina“ Dejan Mlađenović iskoristio je priliku i podsetio da ova organizacija ove godine proslavlja dve decenije postojanja i da je ovo samo jedan od segmenata u obeležavanju jubileja.

Foto: Slobodan Jovičić

Po završetku vožnje brodom delgacija se upitila na najpoznatiji srpski vidikovac Banjsku stenu, gde su novinari imali priliku da direktorki Turističke orgnaizacije Srbije postave dodatna pitanja o turzmu Srbije i planiranim aktivnostima. Ona je posebno istakla vidikovce na Tari ali je, pored Banjske stene, pozvala posetioce i da se zainteresuju i obiđu i druge manje poznate ali isto tako atraktivne tačke u Nacionalnom parku „Tara“.

Foto: Slobodan Jovičić

Posle Banjske stene, novinare je u Centru za posetioce NP „Tara“ Ranko Milanović upoznao sa izuzetnom florom i faunom ovog zaštićenog područja.

Za današnji dan predviđena je šetnja Tarom, poseta vidikovcu Crnjeskovo i ergeli na Kaluđerskim barama, a zatim obilazak srednjevekovnog manastira Rače.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena