Izložba fotografija “Tara planina bogova” u Beogradu

0 244

U Ustanovi kulture gradske opštine Stari Grad „Parobrod“ u Beogradu biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „Tara planina bogova“. Autor fotografija je Biljana Mihajlović, a izložbu su podržali i omogućili Nacionalni park „Tara“ i Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

Na  izložbi koja se otvara u sredu, 6. jula u 18 časova u UK Parobrod, biće prikazane fotografije nastale na planini Tari par godina unazad zajedno sa istoimenom foto-monografijom.

Biljana Mihajlović diplomirala je grafički dizajn na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd , gde trenutno završava master studije. Godinama unazad aktivno se bavi dečijom ilustracijom. Kao ilustrator više puta je nagrađivana. Radi za inostrano i domaće tržište sa izdavačima kao što su Klet, Odiseja, Kreativni centar, Logos, Freska…Njene ilustracije publika je mogla da vidi na brojnim samostalnim i grupnim izložbama.

Ovo je prvi put da se predstavlja sa izložbom fotografija. Sa fotografijom se najpre susreće radeći kao laborant u fotografskoj radnji. Danas foto-aparat nosi stalno sa sobom, bavi se uglavnom pejzažnom i dokumentarnom fotografijom, obraćajući pažnju naročito na detalje  jer smatra da je lepota svuda, ali da je ljudi vodeći svoje užurbane živote sve manje primećuju. Njena poruka bi bila:

„Stani! Pogledaj! Pusti da te običan cvet iznenadi svojom savršenošću i lepotom.”

Foto-monografija je završni master rad na kome je mentor profesorka Anamarija Vartabedijan.

JP Nacionalni park Tara i Turistička organizacija “Tara – Drina” Bajina Bašta, su izdali foto-monografiju, podržali i omogućili izložbu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena