Infrastruktura će povezati naš narod sa obe strane Drine

0 286

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se s novim ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem i sa njim razgovarala o zajedničkim infrastrukturnim projektima u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja.

Izvor: www.mgsi.gov.rs
Izvor: www.mgsi.gov.rs

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je dogovoreno da se formira zajednička operativna grupa koja će pratiti realizaciju svih projekata.

“Danas smo razgovarali o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva, ne samo o deonici Sremska Rača – Kuzmin, koja teče po dogovorenoj dinamici, već i o drugom prstenu od Požege do Kotromana. Takođe, bilo je reči o železničkoj vezi i potencijalnim pravcima rekonstrukcije pruga, ali i o mostu Ljubovija-Bratunac, preko kog ćemo najkasnije početkom sledeće godine ići novim graničnim prelazom”, rekla je ona.

Izvor: www.mgsi.gov.rs
Izvor: www.mgsi.gov.rs

Mihajloivćeva je dodala da je na sastanku bilo reči i o rekonstrukciji 11 mostova između dve države, te da je Srbija opredelila budžet za šest mostova.

“Puno je posla pred nama. Infrastruktura povezuje ljude i nama je važno da povežemo naš narod sa obe strane Drine, da žive bolje i da lakše komuniciraju. Pokazaćemo građanima da možemo dobro i uspešno da sarađujemo, uvek ste dobrodošli u Vladi Srbije”, poručila je Mihajlovićeva.

Ministar BiH Vojin Mitrović rekao je da je ovo njegova prva međunarodna poseta i prvo ministarstvo koje ga je ugostilo, te zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskoj vladi, koji su u prethodnom periodu uradili mnogo za Republiku Srpsku, a time i za BiH.

“Hvala vam na pomoći, koja do sada iznosi 30 miliona evra. Danas smo razgovarali o važnim infrastrukturnim projektima, kako o novom auto-putu od Beograda do Sarajeva, tako i o saradnji u železničkom saobraćaju. Zahvalni smo vam što ste prihvatili da finansirate most preko Save, koji će spajati naš narod i dve države”, rekao je on.

Izvor: www.mgsi.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena