Drugi Drinski matematički kup za osnovce: UČESTVOVALO DEVET ŠKOLA IZ ŠEST OPŠTINA

0 344

Drugi Drinski matematički kup za osnovce okupio je devet osnovnih škola iz opština Višegrad, Loznica, Ljubovija, Bratunac, Srebrenica i Bajina Bašta. Takmičenje je održano 27. maja u OŠ“ Sveti Sava“ iz Bajine Bašte. Učesnike nadmetanja je pozdravio dr Milan Živanović, predsednik bajinobaštanskog Društva matematičara, a otvorio ga je dr Vojislav Andrić predsednik Društva matematičara Srbije.

Učesnici 2. Drinskog matematičkog kupa
Učesnici 2. Drinskog matematičkog kupa Foto: Drina Info

U konkurenciji učenika 5. razreda pobednik je Veljko Dragičević (OŠ“ Vuk Karadžić,Bratunac) sa 65 bodova. Drugo mesto sa po 55 bodova podelili su Nikolina Gligorić (OŠ „Petar Tasić“ ,Lešnica), Teodora Milekić (OŠ“ Rajak Pavićević ,Bajina Bašta), Iva Živanović (OŠ“Sveti Sava“,Bajina Bašta). Treće je bila Vanja Đoković (OŠ“Petar Vragolić“ Ljubovija) sa 30 bodova. Među šestacima prvi je Jovan Nikolić sa 90 bodva (OŠ“Kadinjača“, Loznica). Todor Petrović (OŠ“ Rajak Pavićević“, Bajina Bašta) zauzeo je drugo mesto sa 55 bodova. Andrea Tasić (OŠ“Vuka Karadžić, Višegrad) sa 35 bodova bila je treća. U konkurenciji sedmaka pobedio je Veljko Bogdanović (OŠ“Petar Vragilić, Ljubovija) sa 68 bodova. Mihailo Miličić (OŠ „Sveti Sava“,Bajina Bašta) plasirao se na drugo mesto sa 65, a Bogdan Ljubinković (OŠ“ Kadinjača, Loznica) na treće sa 45 bodova. Ognjen Marinković (OŠ“Sveti Sava“, Bajina Bašta) pobednik je među osmacima sa 98 bodova. Jagoš Marković (OŠ“Kadinjača“, Loznica) bio je drugi sa 71 bodom. Katarina Milanović iz Ljubovije zauzela je treće mesto sa 68 bodova.

Profesor Milan Živanović Foto: Drina Info
Profesor Milan Živanović Foto: Drina Info

U ekipnom plasmanu pobednik je OŠ“Sveti Sava“ Bajina Bašta sa 248 bodova. OŠ“ Kadinjača“ iz Loznice je druga sa 226 bodova, a OŠ“ Petar Vragolić“ Ljubovija treća sa 196 bodova. Slede OŠ“ Rajak Pavićević“ iz Bajine Baše sa 194, OŠ“ „Vuk Karadžić“ iz Bratunca sa 124, OŠ „Petar Tasić“, Lešnica sa 121, OŠ“ Vuk Karadžić“ Višegrad sa 110, „Prva osnovna škola „ Srebrenica“ sa 62 i OŠ“ Kosta Todorović“ Skelani sa 26 bodova.

Dok su učenici tokom dva sata rešavali zadatke, održan je seminar za profesore osnovnih i srednjih škola. Predavači su bili dr Zoran Kadelburg, dr Vojislav Andrić, dr Vidan Govedarica i dr Milan Živanović. Po završetku takmičanja, za sve učesnike Drugog Drinskog matematičkog kupa, kustos Muzeja iz Skelana Boris Radić prezentovao je muzejske eksponate.

– Takmičenje je proteklo bez problema. Zadovoljni smo odzivom škola, dogodine će ih biti još više. Naše Društvo matematičara se zahvaljuje na pomoći oko oranizacije ove jedinstve matematičke manifestacije lokalnoj samoupravi, HE „Bajina Bašta“, NP Tara, NP Drina i Muzeju iz Skelana – kaže dr Milan Živanović, prvi čovek Društva matematičara iz Bajine Bašte.

Drina info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena