Delegacija opštine Bajina Bašta u poseti Novom Sadu

0 798

Delegacija opštine Bajina Bašta danas je u Novom Sadu imala radni sastanak sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. U Gradskoj kući u Novom Sadu Vučević je sa saradnicima dočekao predsednicu opštine Bajina Bašta, Vesnu Đurić i Milenka Ordagića, pomoćnika predsednika opštine za sport, omladinu i turizam. Tema sastanka bile su mogućnosti za saradnju između dve lokalne samouprave i razmena iskustava iz većeg broja oblasti u kojima ovaj grad ima zapažene rezultate o čemu između ostalog govori i činjenica da će Novi Sad 2022. godine zvanično poneti titulu kulturne prestonice Evrope.

Foto: Drina Info

Izuzetno sam zadovoljna današnjim sastankom, dotakli smo se mnogo važnih tema i u jednom prijateljskom razgovoru sa gospodinom Vučevićem predočili mu naše planove za naredni period i dogovorili da napravimo čvršću saradnju između Bajine Bašte i Novog Sada pre svega u oblasti turizma ali i u drugim sektorima. Radićemo na povezivanju naše dve turističke destinacije, posebno jer je područje Novog Sada i cele Vojvodine veoma važno i za promotivne aktivnosti pošto nam iz tog dela Srbije dolazi veliki broj turista.  – kaže za Drina Info Vesna Đurić, predsednica opštine Bajina Bašta.

Foto: Drina Info

Pozvali smo gospodina Vučevića u uzvratnu posetu gde bi precizirali neke od modela saradnje, a ja se nadam da će doći već za našu Drinsku regatu i imati priliku i lično da se uveri u potencijale koje poseduje naša opština. – kaže Đurić.

Drina Info

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena