Delegacija opštine Bajina Bašta na sastanku u Ministarstvu turizma

0 2.458

Delegacija opštine Bajina Bašta u petak, 11. decembra, imala je sastanak u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija sa državnim sekretarom Urošem Kandićem. Razgovaralo se o aktuelnostima u turizmu u Bajinoj Bašti i izazovima sa kojima se susreće lokalna samouprava u ovom sektoru. Akcenat je bio na planovima za naredni period i podršci Ministarstva turizma projektima koji bi dali novi kvalitet turističkoj ponudi opštine Bajina Bašta kako bi ogroman turistički potencijal bio iskorišćen.

Sastanku sa državnim sekretarom Urošem Kandićem prisustvovali su predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić, pomoćnik predsednika opštine Milenko Ordagić i Siniša Spasojević ispred Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.  Delegacija Bajine Bašte je državnog sekretara upoznala sa trenutnom situacijom u turizmu Bajine Bašte, postojećim kapacitetima i predstavila veći broj projekata za investiranje u turističku infrastrukturu u sledećoj godini poput uređenja i opremanja vidikovaca na atraktivnim lokacijama i stavljanja u funkciju prostora gde bi se na adekavatan način prezentovali tradicionalni proizvodi ovog kraja, stari zanati i bogato nasleđe područja.

Sagovornici su se saglasili da je realizacija projekta iz oblasti turizma značajan faktor za unapređenje ovog sektora, a državni sekretar je najavio podršku Ministarstva turizma u realizaciji istih. Kandić se interesovao za proces kategorizacije u Bajinoj Bašti i za primenu sistema E- Turista. On je predložio dalju digitalizaciju u oblasti turizma i još veće korišćenje savremenih tehnologija u promociji destinacije.

U toku razgovora bilo je dosta reči o problemima sa kojima se susreće opština Bajina Bašta poput neadekvatne infrastrukture i nedostatka smeštajnih kapaciteta. Povodom toga bilo je reči o potrebi stavljanja u funkciju hotela „Jezero“ koji iako na veoma atraktivnoj lokaciji trenutno je zatvoren za goste.

Ovo je jedan u nizu sastanaka čiji osnovni cilj je priprema za apliciranje za sredstva pred ministarstvima u narednoj godini. – kaže za Drina Info predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

-Protekle sedmice je delegacija opštine u istom sastavu bila na sastanku sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović i od nje smo dobili podršku za projekte koje planiramo vezano za reformu javne uprave u našoj opštini. Turizam je jedna od najvažnijih grana za Bajinu Baštu i bilo nam je veoma važno da što pre napravimo kontakte sa novim strukturama u Ministarstvu turizma. Veoma sam zadovoljna sastankom sa gospodinom Kandićem, otvoreno smo pričali o svim planovima ali i problemima sa kojima se susrećemo i verujem da je ovo samo prvi korak  u intezivnoj saradnji sa ovim ministarstvom. Očekujemo da ćemo u 2021. godini imati značajnu pomoć Ministarstva turizma u realizaciji projekata koje planiramo. – objašnjava predsednica opštine Bajina Bašta.

Projekat se sufinansira sredstvima iz budžeta Opštine, a na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za teritoriju opštine Bajina Bašta u 2020. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Drina info portal

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena