CDL MITROVAC: Sve puno do 1. septembra!

0 748

ZA CENTAR dečjih letovališta i oporavilišta Beograd, po svemu sudeći, dolaze bolji dani. Posle privremenog zatvaranja objekata prošle jeseni zbog malog interesovanja, dečja graja i smeh ponovo su ispunila odmarilšta na Tari, Bukulji, Rudniku i Goču, a tako će biti do jeseni. Pomoći će i Skupština grada kao osnivač, pa se očekuje da će ova ustanova izaći iz finansijske krize.

Gosti ispred "Mitrovca" na Tari
Deca na Mitrovcu

Prema rečima Milana Roganovića, direktora Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograda, do 1. septembra su popunjeni svi kapaciteti. Iako se radi o gradskoj ustanovi, na planinama će tokom proleća i leta uživati mališani i sportisti iz svih krajeva Srbije.

– Očekujemo da će od 1. maja do 1. septembra u našim odmaralištima boraviti između 13.000 i 14.000 mališana iz predškolskih ustanova, osnovaca, ali i sportista na pripremama – ističe Roganović. – Nadležni u gradskoj upravi će pomoći da izađemo iz finansijskih teškoća koje su nastale, pre svega, zbog dugova prema dobavljačima. Kada to bude rešeno očekujemo da ćemo sledeće godine moći da uložimo sredstva u rekonstrukciju nekih objekata.

Naš sagovornik ističe da su odmarališta Centra namenski građena za boravak dece, što ih i izdvaja od ostalih objekata gde deca idu na rekreativnu nastavu. U hotelima postoje tematski opremljene učionice, animatori, 24-časovno dežurstvo lekara, sale za zabavu, sportski tereni, organizuju se obrazovni izleti, šetnje, večernji programi…

– Pansionska cena smeštaja zavisi od objekta i njegove opremljenost – objašnjava Roganović. – Najskuplje je u „Mitrovcu“ na Tari gde pun pansion za predškolce sa dve užine iznosi 1.450 dinara, dok je učenike osnovnih škola 1.550 dinara. Na Goču je panison za osnovce 1.350, a na Bukulji i Rudniku 1.500 dinara dnevno. Ukupni kapacitet naša četiri odmarališta je 1005 mesta.

Od osnivanja 1956. godine, kroz centar je prošlo milion i po mališana, a nekada su grupe boravile po 21 dana, dok je danas to smanjeno na nedelju dana.

OBJEKTI OD HVARA DO DUBROVNIKA

Centar je u bivšoj Jugoslaviji imao objekte i na hrvastkom primorju – „Jelsa“ i „Hvar“ na Hvaru, „Milna“ na Braču, „Promajna“ kod Makarske, „Jakljan“ kod Dubrovnika i „Grljevac“ kod Splita. Kakav će biti status ovih obejekata još je neizvesno.

 

Izvor: novosti.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena