ČAJETINA: Prvacima po 5.000 dinara povodom Dečije nedelje

0 50

U okviru „Dečije nedelje“ koja se obeležava prve nedelje oktobra, đacima prvacima sa teritorije opštine Čajetina uručene su članske karte Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i poklon opštine u iznosu od 5000 dinara.

Predstavnici opštine Čajetina i Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ su poželeli dobrodošlicu svim đacima prvacima na teritoriji čajetinske opštine. 121 prvak dobio je besplatnu člansku kartu i novčani poklon u iznosu od 5000 dinara, što opštinsko rukovodstvo definiše kao jednu od dobrih mera koja se dugi niz godina uspešno sprovodi na nivou ove opštine, a dokaz tome je i broj upisanih prvaka.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

„Sigurno je da ambijent koji mi stvaramo i koji duži niz godina zastupamo daje rezultate. Najvažnije je da se beleži porast broja stanovnika, novorođene dece i broja upisanih učenika u prvi razred. Smisao bavljenja politikom ili ovim poslom jeste upravo ovaj da što više bude dece, da se što bolje organizuje jedna mala lokalna samouprava kao što je opština Čajetina i nadam se da će u budućem periodu mladi bračni parovi ovo prepoznati i da će za budući život odabrati opštinu Čajetinu“, istakao je Milan Stamatović-predsednik opštine Čajetina i poručio roditeljima „Osnovna ćelija našeg društva je porodica i apel roditeljima je da više povedu računa o svojoj deci, jer danas u vreme napretka tehnologija deca su najizloženija svim vrstama poroka, zloupotrebama i na svima nama je da brinemo o budućim generacijama“.

Deca iz škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i na Zlatiboru, „Milivoje Borović“ u Mačkatu, Krivoj Reci i Šljivovici kao i „Savo Jovanović“ iz Sirogojna pored navedenih poklona dobila su i po knjigu koje je uručio zamenik predsednika opštine-Arsen Đurić. Bibliotekari su za decu pripremili pesme naših zavičajnih pisaca koje su im čitali a takođe su ih upoznali i sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena