BAJINA BAŠTA: U petak maturantski ples

1 541
Bajina Bašta će u petak 17. maja u 12 časova će po treći put biti učesnik manifestacije „European Quadrille Dance Festival“ poznate i pod nazivom  ,,Maturantski ples“.
,,Maturantski ples“ održaće se na Trgu Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti u organizaciji Kancelarije za mlade Bajina Bašta, a maturanti počinju sa plesom tačno u podne. Ova manifestacija u Srbiji počela je da se održava od 2005. godine, a prvi grad koji se priključio jeste Kraljevo. U ovom projektu su do sada učestvovali maturanti  iz brojnih država Evrope.
Na slici:Učesnici prošlogodišnjeg maturantskog plesa, Foto: Drina info
Na slici:Učesnici prošlogodišnjeg maturantskog plesa, Foto: Drina info
 Uz poznatu kompoziciju Johana Štrausa „Slepi miš“, maturanti će zaplesati istu koreografiju. Svi evropski gradovi plešu u isto vreme, a muzika se najčešće emituje preko satelitskog radija. Maturanti širom Evrope učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda kao najveći simultani ples na svetu. Poslednji Ginisov rekord  je oboren 2011. godine i iznosi 33.202 igrača u 51 gradu iz 8 evropskih zemalja. Bez obzira što je to ozbiljna muzika, maturanti veoma brzo savladavaju  koreografiju. Najčešće plešu maturanti srednjih škola, ali u nekim gradovima učestvuju i maturanti osmog razreda. U Bajinoj Bašti će ove godine na ,,Maturantskom plesu“ učestovati oko 80 učenika Gimnazije „Josif Pančić“.
Ovim putem vas pozivamo da 17. maja 2019. godine tačno u podne podržite naše maturante.
Drina info portal
1 komentar
  1. […] iz cele Srbije zaplesaće u isto vreme i uz Štrausa obeležiti kraj srednje […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena