БАЈИНА БАШТА: У петак матурантски плес

1 539
Бајина Башта ће у петак 17. маја у 12 часова ће по трећи пут бити учесник манифестације „European Quadrille Dance Festival“ познате и под називом  ,,Матурантски плес“.
,,Матурантски плес“ одржаће се на Тргу Душана Јерковића у Бајиној Башти у организацији Канцеларије за младе Бајина Башта, а матуранти почињу са плесом тачно у подне. Ова манифестација у Србији почела је да се одржава од 2005. године, а први град који се прикључио јесте Краљево. У овом пројекту су до сада учествовали матуранти  из бројних држава Европе.
На слици:Учесници прошлогодишњег матурантског плеса, Фото: Дрина инфо
На слици:Учесници прошлогодишњег матурантског плеса, Фото: Дрина инфо
 Уз познату композицију Јохана Штрауса „Слепи миш“, матуранти ће заплесати исту кореографију. Сви европски градови плешу у исто време, а музика се најчешће емитује преко сателитског радија. Матуранти широм Европе учествују у обарању Гинисовог рекорда као највећи симултани плес на свету. Последњи Гинисов рекорд  је оборен 2011. године и износи 33.202 играча у 51 граду из 8 европских земаља. Без обзира што је то озбиљна музика, матуранти веома брзо савладавају  кореографију. Најчешће плешу матуранти средњих школа, али у неким градовима учествују и матуранти осмог разреда. У Бајиној Башти ће ове године на ,,Матурантском плесу“ учестовати око 80 ученика Гимназије „Јосиф Панчић“.
Овим путем вас позивамо да 17. маја 2019. године тачно у подне подржите наше матуранте.
Дрина инфо портал
1 коментар
  1. […] iz cele Srbije zaplesaće u isto vreme i uz Štrausa obeležiti kraj srednje […]

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена