БАЈИНА БАШТА: Изложба слика Данице Тодоровић и Милице Мишић

0 355

У Галерији Установа „Култура“  из Бајине Баште у суботу, 17. априла, у 19 часова биће отворена изложба академских сликарки из Београда: Данице Тодоровић и Милице Мишић.

Фото: Промо

Даница Тодоровић
ЖЕДНА ЈЕ ДУША МОЈА
(Пс. 41)

„Не знађаху они да син њихов неће у лов на јелене, него хоће к извору живота – Христу, да Њиме, као жедан јелен, напоји жедну душу своју, запаљену милим огњем љубави Његове”.
Управо наведени одломак из Житија Светог Саве најлепше описује његов богочежњиви лик, који ме је инспирисао да поводом обележавања 800-те годишњице аутокефалности Српске Православне Цркве дам свој допринос, покушавајући да једноставним и наизглед помало наивним језиком илуструјем житије светитеља који је заслужан за наш православни, светосавски идентитет.

Милица Мишић
МОЛИТВА – СЕЋАЊЕ- ВАСКРСЕЊЕ

Радови постављени на изложби Молитва – Сећање- Васкрсење сведоче догађаје који се не смеју заборавити. Приказани у духу православне иконографије носе у себи приче о злочинима над невиним, мучеништву али и Васкрсењу Господа Исуса Христа, јер радост Васкрсења потире све непријатељске напоре и земаљску тугу. Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!
Техника присутна на изложби је јајчана темпера/акварел на свили.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена