Bajina Bašta dobija Park ćirilice

0 1.256

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Bajina Bašta prihvaćena je inicijativa odbornika Siniše Spasojevića i Ivana Markovića za imenovanje i uređenje Parka ćirilice.

Siniša Spasojević se na poziv predsednice Opštine Bajina Bašta, Vesne Đurić, uključio u sednicu Veća i većnicima detaljnije obrazložio ideju oko Parka ćirilice. On je pored već navedenih podataka u inicijativi za Park ćirilice, dodatno pojasnio kako bi trebalo da izgleda taj prostor i koliki će to značaj imati za promociju srpskog pisma i kulture ali i turizma Bajine Bašte.

Siniša Spasojević

Predsednica opštine izjavila je da je ova ideja višestruko korisna za Bajinu Baštu i da je plan da Park ćirilice bude u potpunosti završen i u funkciji pre maja sledeće godine kada se održava Ćirilična baština, manifestacija posvećena zaštiti i negovanju ćirilice i srpskog jezika i pisma.

Predsednica opštine je predložila i da se uredi školska zgrada u Rači, u kojoj odavno nema nastave i da se pretvori u Muzej ćirilice.

Većnici su tokom rasprave ocenili i da manifestacija Ćirilična baština postaje sve značajnija i prepoznatljivija na nivou cele države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena