Bajina Bašta dobija izvršnu vlast

0 1.242

Nova sednica SO Bajina Bašta zakazana je za utorak 15. septembar sa početkom u 10 časova. Odbornici, čiji su mandati verifikovani na prethodnoj sednici održanoj 18. avgusta, u utorak će izabrati novo rukovodstvo opštine Bajina Bašta .

Prema utvrđenom dnevnom redu glasaće se za izbor predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članove opštinskog veća. Vesna Đurić, koja je na prethodnoj sednici izabrana za predsednika Skupštine opštine, podnela je ostavku na tu funkciju. Odbornici će u utorak birati i predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine Bajina Bašta. Obaviće se verifikacija mandata odbornika sa izborne liste „Aleksandar Vučić –za našu decu“ i izborne liste „Socijalistička partija Srbije- Jedinstvena Srbija“.

Opština Bajina Bašta naslovna

Raspored mandata u lokalnom parlamentu opštine Bajina Bašta nakon poslednjih izbora održanih 21. juna 2020. je sledeći: SNS- 30 mandata, SPS-JS- 9 mandata, SRS -2 mandata, SPAS -2 mandata i SNP-2 mandata .

Opština Bajina Bašta je jedna od retkih opština koja nije već na konstitutivnoj sednici izabrala novo rukovodstvo.

Projekat se sufinansira sredstvima iz budžeta Opštine, a na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za teritoriju opštine Bajina Bašta u 2020. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena