BAJINA BAŠTA: Akcije pomoći za Mihajla Cvetojevića

0 959

Na više mesta u Bajinoj Bašti postavljene su humanitarne kutije u koje je moguće donirati pomoć za lečenje sina naše sugrađanke, malog Mihajla Cvetojevića. Jedna od humanitarnih kutija nalazi se u Turističkom informativnom centru u Bajinoj Bašti, a ovde su i oganizatori Bašta festa napravili specijalnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u Mihajlovom lečenju.

Bašta fest je u saradnji sa poznatim brendom Ivica i majica dizajnirao šolju čijom kupovinom se sva ta sredstva domniraju za lečenje malog Mihajla. Minimalna cena koju bi građani trebalo da izdvoje prilikom kupovine šolje je 1000 dinara. Broj šolja je ograničen tako da će akcija trajati dok se sve zalihe ne potroše. Šolje se mogu preuzeti u Turističkom info centru svakog dana od 8 do 20 časova, a tokom prazničnih dana TIC Bajina Bašta će raditi od 11 do 16 časova.

Doprineti lečenju malog Mihajla Cvetojevića možete i tako što ćete poslati SMS 865 na 3030 ili donirati na račun fondacije Budi Human namenjen za prikupljanje sredstva za njegovo lečenje.

Mihajlo je rođen kao zdravo dete, sa šest meseci mu je utvrđena slabost mišića – hipotonija. Svi su mislili da će vremenom i vežbama ojačati. Na žalost, to se nije desilo i sa šesnaest meseci mu je dijagnostifikovana SMA, tip 2.

Radi se o teškoj neuromišićnoj progresivnoj bolesti, usled koje je teško samostalno disati, kašljati, obavljati osnovne mišićne radnje kao što su sedenje, puzanje i stajanje.

Mihajlo ima veliki osmeh, a ono što nema su značajna sredstva koja su neophodna kako bi se nabavila brojna pomagala i aparati. Neophodna su mu sredstva za ortopedska pomagala, za aparate za iskašljavanje i disanje, za rehabilitacije u banjskim uslovima, za medikamente i suplemente, kao i sredstva za preglede i dalje lečenje.

Budimo deo Mihajlovog odrastanja u dobrog dečaka i još boljeg čoveka koji će umeti da vrati i pomogne drugima u nevolji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena