BAJINA BAŠTA: Predavanje o bolestima zavisnosti

1 332

U sredu, 09.09.2015. godine sa početkom u 18 časova, u sali bioskopa “Vlaja“, održaće se predavanje na temu porodica u vrtlogu droge i šta učiniti. Predavač je psiholog i pisac knjige Porodica u vrtlogu droge  Nedeljko Jović.

23.10.2009-001
Šta je ono što razlikuje našu porodicu od one koja ima probleme sa drogom i da li ima razlike? Šta učiniti ako je problem sa drogom u sopstevnoj porodici? Odgovore na ova i još niz pitanja o bolestima zavisnosti čućete na ovom predavanju,namenjenom đacima ,roditeljima i vaspitačima.

Nedeljko Jović je diplomirani psiholog iz Beograda. Bavi se naučnim i stručnim radom iz oblasti prevencije bolesti zavisnosti sa posebnim aspektom na psihosocijalnu problematiku zavisnika i njegove porodice. Početkom 2005. godine kao autor i izdavač objavljuje prvo izdanje knjige „Vodič za roditelje: „Porodica u vrtlogu droge“. Sa drugim izdanjem početkom 2007. godine knjiga doživljava svoju punu afirmaciju, prevodom na mađarski jezik. U 2008. godini, sa trećim izdanjem knjige, i kao takve aplikacije, akreditovana je i kao jednodnevni seminar za stručno usavršavanje vaspitača i nastavnika u domovima učenika, kao i u osnovnim i srednjim školama. Tu akreditaciju je odobrio „Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja“ pri Ministarstvu prosvete.

U 2010.godini je akreditovan stručni sastanak koji je odobrio Zdravstveni savet Srbije pri Ministarstvu zdravlja u sklopu kontinuirane edukacije lekara i svih zdravstvenih radnika, a koji se implementira već treću godinu u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Knjiga i sam seminar su akreditovani i u školskoj 2012/2013. godini, a preporuka je vaspitačima njeno svakodnevno korišćenje i uključenje porodice u preventivni rad. Osnovno ubeđenje autora je: Najveći čovekov neprijatelj je neznanje. Sve ono što ulažemo u spoznaju stvari, vratiće nam se višestruko.

Ulaz je besplatan.

Drina Info Portal

1 komentar
  1. Beli kaže

    Mislim da je ovo korisno videti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena