Аутопут до Сарајева води преко Пожеге и Ужица

0 875

Важно је да се Србија повезује са свим суседима, било путевима или железницом, јер чим смо повезани, то значи мање нестабилности у целом региону. Ауто-пут ће значити много и за Србију и за Републику Српску, као и за Босну и Херцеговину, рекла је министаркa саобраћаја Зорана Михајловић.

Извор: Влада Србије Фото: Није наведено у извору
Извор: Влада Србије Фото: Није наведено у извору

„Србија не може да буде стабилна, а да регион не буде стабилан. Зато је ауто-пут Београд-Сарајево важан и због повезивања, али је и важан политички пројекат“, рекла је Михајловићева на ТВ Хепи.

Она је додала да ће се аутопут Београд-Сарајево, за који је у среду потписан први комерцијални уговор са турском компанијом Ташјапи, радити као прстен, у две трасе.

Потписани уговор вредан 250 милиона евра, како је саопштено, обухвата пројектовање и изградњу око 17 км деонице Сремска Рача-Кузмин, заједно са новим мостом преко Саве, и израду пројеката за деоницу Пожега – Котроман.

Деоница од Пожеге до Котромана дуга је око 60 километара, и паралелно и за ту деоницу почињемо да радимо пројектно-техничку документацију, рекла је потпредседница Владе.

Извор: Танјуг / ГЗС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена