ATLETIKA: Božo Marković odličan u tromeču nacija

0 490

U sredu je u Novom Mestu održan atletski tromeč reprezentacija Srbije, Slovenije i Hrvatske, a maksimalan broj bodova za srpsku reprezentaciju u skoku u vis osvojio  je Bajinobaštanin Božidar Marković iz Atletskog kluba „Autocentar“.  Za svaku od tri reprezentacije nastupala su po dva takmičara po disciplini, koji su se osim za što bolji rezultat borili i za plasman kako bi svojoj ekipi doneli što više bodova, jer je takmičenje ekipnog karaktera.

Naši najbolji atletičari startovali su novu atletsku sezonu na ovom mitingu kako bi testirali formu pred državno prvenstvo za seniore i senorke, koje ih očekuje početkom februara u Atletskoj dvorani na Banjici. Muška ekipa je bila prva, a u ukupnom plasmanu Slovenija je bila prva, Srbija druga a Hrvatska treća.

Bajinobaštanin Božo Marković je zabeležio izuzetno uspešan nastup za reprezentaciju, skokom od 210 cm zauzeo prvo mesto i osvojio maksimalan broj bodova za Srbiju u ovoj disciplini. Ovu visinu Marković je preskočio iz prvog pokušaja, a vidi se da je Božo spreman i za veće visine pa se tek očekuju uspešni nastupi atletičara iz Podrinja.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena