ЗЛАТИБОР: 4. Међународни фестивал спортског филма посвећен тенису

Четврти Међународни фестивал спортског филма, који се ове године одржава од 29.августа до 1.септембра, посвећен је обележавању 90 година организованог тениса у Србији. Међу шест добитника награда за животно дело налази се и Новак Ђоковић. Остали добитници су: Мима Јаушовец (Словенија), Никола Пилић (Хрватска), Јасна Шекарић (Србија), Милун Веснић (Србија) из области спорта и редитељ Дарко Бајић (Србија) из области филмске уметности.

Међународни фестивал спортског филма на листи је значајних међународних фестивала и једини је на Балкану. Оснивачи Фестивала су Општина Чајетина, Туристичка организација „Златибор“ и Предузеће за производњу филмова „Маја филм“ као извршни организатор. Партнери Фестивала су Олимпијски Комитет Србије и Спортски Савез Србије, а значајну подршку и помоћ има од Министарства културе Републике Србије.

Новак Ђоковић – добитник награде за животно дело

Овогодишњи фестивал ће имати и једну новину. Одлучено је да се сваке године, у оквиру пратећег програма, организује представљање спортских легенди појединих градова. Ове године одлучено је да то буде град Крушевац.

На фетивалу ће бити приказано 16 филмова који ће конкурисати за пет награда. Фестивал ће отворити представник Тениског савеза Србије Душан Орландић и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар.

CajetinaDarko BajicJasna SekaricMedjunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2015Nikola PilicNovak DjokovicTuristicka organizacija Zlatibor
Comments (0)
Add Comment