Западна Србија богата природним лепотама и манифестацијама

Туристички потенцијали западне Србије препознати су од бројних домаћих, али и страних туриста. Атрактивна туристичка понуда 2006. године обједињена је у регионалну туристичку организацију, што се како каже директор ТО регије западне Србије, Мирослав Рађен, одлично показало у пракси.

„Ова туристичка понуда заслужује да буде обједињена и да се тако презентира, јер више општина се обилази и предност регионалног туристичког обједињавања је велика . Наша организација обухвата 11 градова и општина златиборског округа и Лучане и Ивањицу из Моравичког округа. Све добро функционише захваљујући колегама из локалних туристичких организација, сви смо компактан тим, који има само једну визију, а то је туристички развој. Ове године смо уз подршку ресорног министарства реализовали пројекат унапређење туристичке инфраструктуре за активни одмор и у Влади РС препознати смо као пример добре праксе. У складу са потребама локалних туристичких организација побољшали смо туристичку инфраструктуру, у Ужицу у близини старог изграђен је зип лајн, што ће употпунити и привући локално, али и страно становништвo”, каже Рађен за Глас западне Србије.

Поред природних лепота западна Србија надалеко је позната и по својим манифестацијама.

„Нушићијада из Ивањице и Дринска регата из Бајине Баште и званично су овековечене као најбоље и препознатљиве у целом региону. Затим Златиборско лето, Жестивал у Ужицу као и Арлем у Ариљу која је због своје специфичности прерасла у значајну манифестацију”, изјавио је Рађен.

Према његовим речима почетком следеће године ТО Регије западне Србије направиће развојни план за десетогодишњи период, који ће бити смерница за даљи развој, маркетинг и промоцију.

Извор: Глас западне Србије

Drinska regatamanifestacijeTO Zapadna SrbijaturizamZapadna SrbijaДринска регатазападна СрбијаманифестацијеМирослав РађенТО Регије Западна Србијатуризам
Comments (0)
Add Comment