Видиковац Зеленика нова атракција Бајина Баште

Бајина Башта је општина позната по бројним туристичким атракцијама од којих посебно занимљиве тачке представљају видиковци. Од овог августа поред надалеко чувене Бањске стене, Соколарице, Сјенича, Капије Подриња и других ово подринско место краси и нови уређен видиковац Зеленика.

Видиковац назван по имену које за Дрину Срби користе вековима налази се поред пута Перућац – Митровац и са њега се пружа један од најлепших погледа на Дрину, ХЕ „Бајина Башта“ и језеро Перућац.  На каскадном платоу урађена је дрвена ограда и постављено шест наткривених објеката, модерно и функционално дизајнираних, са столицама, столовима и лежаљкама који посетиоцима пружају посебан угођај и уживање у изузетном погледу на овај део Подриња у Србији и Републици Српској.

Остало је још да се поставе инфо табле и пратећа инфраструктура, а званично отварање је планирано за средину септембра. Иако, радови на уређењу нису завршени у потпуности бројни туристи већ посећују овај локалитет.

Инвеститор изградње и опремања видиковца Зеленика је ЈП „Национални парк Тара“ уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине и Уникредит банке Србија ЈСЦ. Радове на видиковцу изводи Грађевинско-занатска радња III Д ГОЛУБ из Бајине Баште.

Пројекат за видиковац израдио је београдски Сиар Студио ДОО, а финансиран је од стране Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

Bajina BastaDrinaMitrovacNacionalni park TaraPerucacSavet korisnika Nacionalnog parka TaravidikovacZelenikaвидиковацвидиковац ЗеленикаДринаЗеленикаНационални парк ТараПодрињеСавет корисника НП Тара.ТО Тара ДринаХЕ Бајина Башта
Comments (0)
Add Comment