Уручене прве позивнице за „Чаробни прстен 2018“

Међународни сајам туризма у Београду, као водећу туристичку манифестацију у овом делу Европе, искористила је и Туристичка агенција Таратурс из Бајине Баште да представи јавности једну од највећих промотивних акција које су икада организоване у региону Подриња и западне Србије. Уручивањем прве позивнице директорци Туристичке организације Србије Марији Лабовић од стране власника и директора агенције Горана Глишића почело је представљање промотивног програма „Чаробни прстен 2018“.

Горан Глишић и директорка ТОС-а Марија Лабовић Фото: Дрина Инфо

По речима Горана Глишића у програму промоције који ће се одвијати од 13. до 15. априла у Бајиној Башти ће учествовати преко 150 туристичких агенција, преко 30 медија из земље и региона и око 20 званичника из бројних институција. Основна идеја је пре свега промоција Таре и Дрине а у фокусу је програм „Чаробни туристички прстен“. Преко десет година се прича о томе а ово ће бити први пут да се тај програм стварно и реализује и он ће бити промотивног карактера за новинаре и представнике туристичких агенција.

Суорганизатори су Цептер Хотели – Цептер хотел Дрина у Бајиној Башти и ББ Клековача који ће кроз овај програм промовисати и своје капацитете а заједничка прича је сигурно добра како за целу општину Бајина Башта тако и за регију западна Србија. Ићи ћемо у обилазак манастира Раче, речице Врело, видиковаца у Националном парку Тара и осталих најатрактивнијих локалитета. Циљ је да учесници програма виде туристички потенцијал овог краја јер од 150 агенција које ће узети учешће у овој промоцији неких 50 ради са нама а осталих 100 није упознато али има жељу да почне да сарађујемо. Ово је начин да они лично виде све лепоте ове дестинације и да то буде почетак сарадње. – објашњава Горан Глишић за Дрина Инфо.

Туристичка организација Србије подржала је организовање овог промотивног програма и они су задужени пре свега за организовање доласка што већег броја медија. Из агенције „Таратурс“ кажу да имају најаву да ће такође и локална сампоуправа као и туристичка организација Бајине Баште помоћи организацију програма. Они наглашавају да ће то вероватно бити најмасовнији скуп овог типа који је икада организован у западној Србији.

Промотивни програм почиње 13. априла доласком у Цептер хотел Дрина а у вечерњим часовима је предвиђена посета дестилерији ББ Клековача, обилазак погона и упознавање са комплетним процесом производње. Поред дегустација најпознатијих ракија из Бајине Баште у галерији ББ Клековаче ће бити припремљена тематска вечера са бројним специјалитетима а уз музички програм биће ексклузивна прва дегустација премијум ракије „Баштина 1858“.

ББ Клековача Фото: Дрина Инфо

Другог данa после доручка гости се деле у две групе и из Бајине Баште крећу у „чаробни туристички прстен“ али различитим смеровима. Прва група са језера Перућац бродом Гризли 2 кроз прелепи кањон реке Дрине плови ка Вишеграду. По доласку у град чувене ћуприје предвиђен је обилазак Андрићграда и посета неимарском ремек делу из XVI века које прелепим луковима спаја две обале Дрине. Са железничке станице градића у Подрињу креће се возом ка Мокрој Гори где је организован обилазак Дрвенграда. Из филмског града Емира Кустурице преко Таре се аутобусима враћа у Бајину Башту где је у хотелу Дрина обезбеђена вечера уз музички програм. Друга група из Бајине Баште има исти програм али он почиње одласком у Мокру Гору и обиласком Дрвенграда па се после воза, Вишеграда и пловидбе бродом завршава у Перућцу одакле се аутобусима учесници враћају у Бајину Башту.

Вожња бродом Гризли 2 Фото: Дрина Инфо

За трећи дан програма предвиђена је посета музеју Националног парка Тара, обилазак средњевековног манастира Рача, одлазак на најлепши српски видиковац – Бањску стену па ручак у идиличном амбијенту ресторана „Врело“ на ушћу истоимене речице у Дрину. Програм се завршава повратком у Цептер хотел Дрина у Бајиној Башти.

Дрина Инфо

Bajina BastaDrinaPodrinjepromocijaTaraTaratursturizamZapadna SrbijaБајина БаштаГоран ГлишићДриназападна СрбијаПодрињепромоцијаТараТаратурстуристичка агенцијатуристички програм
Comments (0)
Add Comment