Ученици из Бајине Баште блистали на Републичком такмичењу из српског језика

На данашњем Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе одржаном на Филолошком факултету у Београду изузетне резултате забележили су ученици из Бајине Баште.

Илустрација Фото: Дрина Инфо

У категорији осмих разреда код основаца ученица ОШ „Свети Сава“ Ива Живановић освојила је прво место са максималних 20 бодова, а ученица исте школе Милица Маринковић,  са 19 бодова заузела је друго место. Ученице су припремале наставнице Јелена Ивановић и Биљана Савељић. У истој категорији друго место освојила је и ученица Виолета Радоичић из ОШ „Стеван Јоксимовић“ из Рогачице, коју је припремала наставница Сања Савић.

Код основних школа треба поменути и веома добар резултат ученика ОШ „Рајак Павићевић“ из Бајине Баште Теодоре Радеке и Огњена Лазића који су освојили 17, односно 15 бодова од могућих 20. Њих је за такмичење припремала наставница Бранка Арсенијевић.

Код средњих школа у категорији трећих разреда друго место на Републичком такмичењу заузео је Његош Николић из Гимназије „Јосиф Панчић“, а њега је припремала професорица Дана Јовановић.

Gimnazija Josif PančićБајина БаштаГимназија Јосиф ПанчићОШ "Стеван Јоксимовић"ОШ Свети СаваРепубличко такмичењеРепубличко такмичење из српског језикасрпски језикСрпски језик и књижевносттакмичење
Comments (0)
Add Comment