ТИЦ БАЈИНА БАШТА: Цегери уместо пластичних кеса

Поводом Дана заштите природе који се у Србији обележава 11. априла Туристички информативни центар Бајина Башта је покренуо акцију за смањење коришћења пластичних кеса. Циљ је да се стимулативним мерама и едукацијом укаже на потребу смањења употребе пластичних кеса.

– Сви купци који у Инфо центру и сувенирници у Бајиној Башти буду купили робу за више од 1000 динара добиће на поклон платнени цегер са сликом кућице на Дрини. Поред тога што се на овај начин укључујемо у акцију смањeња употребе пластичних кеса која је покренута на нивоу државе ове платнене торбе су и још један практичан промотивни производ који служи рекламирању Бајине Баште. – каже Синиша Спасојевић испред С.Т.Ц. „Бајина Башта“.

Процена је да се у Србији дневно потроши чак седам милиона пластичних кеса а то је 2,5 милијарде кеса годишње које у природи остају стотинама година. Пластика све више загађује живтону средину и угрожава здравље становништва па су многе светске земље већ ограничиле употребу пластичних кеса.

ТИЦ Бајина Башта је поред основне делатности пружања информација туристима и организације продаје сувенира у протеклим годинама постао познат и по подршци хуманитарним и еколошким акцијама. Једна од акција која спаја оба ова аспекта је и „Чепом до осмеха“ која се већ неколико година константно одвија у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти.

Дрина Инфо

Bajina BastaekologijaTuristicki info centarБајина Баштаекологијапластичне кесе
Comments (0)
Add Comment