СТАНИВУКОВИЋ НАЈАВИО: Бања Лука ће опет бити ћирилична

Новоизабрани градоначелник Бања Луке, Драшко Станивуковић, наставио је са интезивним променама у престоници Републике Српске. У протеклих пар дана, од како је преузео дужност градоначелника, већ је повукао већи број потеза који су наишли на велико интересовање јавности. Станивуковић је данас објавом на друштвеној мрежи Фејсбук најавио мере за очување и заштиту ћирилице и неговање српског националног писма у граду на Врбасу.

Фото извор: ФБ страна Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković

„Дрвену азбучну плочу, као симбол моје велике жеље да у што већој мјери очувамо наше писмо, поклонио сам данас предсједнику хуманитарног удружења „Баштионик“ Предрагу Адамовићу. Као градоначелник донио сам још једну Наредбу која се тиче наше ћирилице, а то је да од данас, сви званични дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама, објаве пишу нашим писмом, што до сада није био случај.“ – написао је нови градоначелник Бања Луке.

– Моје опредјељење као градоначелника Бање Луке биће читава једна стратегија и правац који ћемо дефинисати, а све у циљу очувања ћирилице и рада на једном важном пројекту, да што више јавних установа или предузеће његују наше писмо, а свој ауторитет као градоначелник Бање Луке искористићу да на натписима поред имена јавних предузећа, као што је случај са Еко Топланом, која су сада на латиници, буде истакнута и ћирилична верзија. – навео је још Станивуковић.

Фото извор: ФБ страна Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković

У истој објави градоначелник је најавио сарадњу Бања Луке како са хуманитарним удружењем „Баштионик“, тако и са хуманитарним организацијама „Црвени крст“, „Каритас“ и „Мерхамет“

На крају објаве Станивуковић је позвао све Бањалучане да својим малим, али искреним прилогом, предстојеће празнике учине радоснијим, како себи, тако и нашем народу на Косову и Метохији којима је та помоћ потребна.

Дрина Инфо

азбукаБања ЛукаДрашко Станивуковићзаштита ћирилицеочување ћирилицеписмоРепублика Српскасрпска ћирилицасрпски језиксрпско писмоЋирилица
Comments (0)
Add Comment