Стаматовић: До 19. августа златиборска Голд гондола биће пуштена у пробни рад

– Према подацима из епидемиолошке службе и код нас је иста ситуација као и у целом Златиборском округу, трудимо се да што безболније прођемо кроз ову ситуацију јер делимо судбину целе Србије а на Златибору је додатно повећан број становника, тако да све комуналне службе улажу додатни напор да одржимо нормалне услове живота за све своје становнике и посетиоце Златибора – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Трудимо се да на време завршимо важне инфраструктурне пројекте који су у току али и све свакодневне послове, а  комуналне службе морају да одвоје више времена, труда и рада за повећан број становника јер на Златибор долазе људи у своје апартмане и своје викендице, долазе спортске екипе на припреме а ми све то морамо да сервисирамо са истим бројем људи, и без обзира на то, успевамо да очистимо Златибор, обезбедимо воду за пиће. Tрудимо се да што већем броју запослених омогућимо рад од куће, да буде што мање контакта и да људе што мање излажемо опасности – истиче Стаматовић.

Радови на уређењу Златибора Фото: Општина Чајетина

У време увођења ванредне ситуације започели смо са радовима на уређењу Златибора а ту мислим првенствено на уређење фекалне и кишне канализације. Мењамо дотрајалу инфраструктуру а истовремено реконструишемо језеро и трг. У договору са туристичким и угоститељским радницима у центру Златибора закључили смо да је сада право време да завршимо те грубе радове – поручује Стаматовић.

Све радове финансира локална самоуправа из накнаде за уређење грађевинског земљишта и кроз компензације са великим инвеститорима, и за десетак дана планирамо завршетак тих радова у центру Златибора. Пуштамо воду у језеро а за јесен остављамо завршетак оних радова изван центра, као што су уређење зелених површина и постављање светлосних ефеката на језеру. До Преображења, 19. августа, ћемо, уколико здравствена ситуација то буде дозвољавала, гондолу пустити у пробни рад, и надамо се да ћемо и овај пројекат и све радове у центру Златибора отворити истовремено – закључио је Стаматовић.

Gold GondolaradoviZlatiborМилан Стаматовић
Comments (0)
Add Comment