Сребреница – притисци на начелника Грујичића

Удружење „Мајке Сребренице“ заједно са још три бошњачка удружења упутиле су отворено писмо амбасадама, чланицама Савета за спровођење мира у БиХ, у коме траже да ускрате сарадњу и гостопримство начелнику Сребренице Младену Грујичићу!

Оптужују га за, како наводе, трајно нарушавање безбедносне ситуације у Сребреници и односа према повратницима. Овакав потез бошњачких удружења осудили су представници локалних власти у Сребреници, али и представници Бошњака који живе у овој општини.

Иза свега стоји политика и чињеница да нестабилна ситуација одговара само онима који су изгубили прошле локалне изборе, истиче заменик начелника општине Сребреница, Хамдија Фејзић. Истина је, додаје Фејзић, да не памти да је у Сребреници неки повратник Бошњак нападнут или да је некоме безбедност угрожена.

„Знам њихов рад. Подржавам их, али што се тиче овога, не бих се сложио да је нарушена безбедоносна ситуација. Мислим да је ово политичка игра која се игра овде и мислим да не доприноси суживоту“, истакао је Фејзић.

На оптужбе Грујичић одговара, како каже, само чињеницама а то су пројекти који се раде за добробит и Бошњака и Срба у Сребреници и то је повећање средстава за рад удружења и организацију комеморација за страдање и Срба и Бошњака из локалне касе.

„Може се закључити да су они у јеку политичке хајке опет против мене и то у моменту када се удара на Републику Српску излази се са овим саопштењем и то се онда може закључити да је све синхронизовано. Жао ми је што су ова удружења постала продужене руке пропалих политичара који покушавају на различите начине, злоупотребљавајући сопствени народ и сопствене жртве, да се врате на политичку сцену“, нагласио је начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Први човјк локалног парламента каже да не зна шта стоји иза овог писма. Истиче, да политичка ситуација у Сребреници није била никад стабилнија.

„Једногласно смо усвојили буџет, одлуке. Сви одборници“, каже председник СО Сребреница Недиб Смајић.

Грујичић је позвао „Мајке Сребренице“ да дођу у Сребреницу и сазнају више о животу повратиника Бошњака, да седну и разговарају и заједнички граде ову локалну заједницу.

Извор: РТРС

Mladen GrujicicRepublika SrpskaМладен ГрујичићПодрињеСребреница
Comments (0)
Add Comment