Спортске игре младих у Бајиној Башти

У суботу 18. марта у Бајиној Башти одржаће се турнир у 3×3 и Coca Cola куп за девојчице и дечаке, у организацији Дунав осигурање Спортских игара младих. Почетак турнира је у 10 часова на теренима СРЦ „Браћа Милутиновић“. Подршку овој спортској манифестацији пружили су општина Бајина Башта и Спортски савез Бајине Баште.

Право учешћа на турниру 3×3 имају дечаци и девојчице 2008. годиште и млађи, док учесници турнира у малом фудбалу Coca Cola куп, могу бити дечаци и девојчице 2007. годиште и млађи.

Догађаји у Бајиној Башти део су десете, јубиларне сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих. Широм Србије одржавају се квалификациони и Регионални турнири као и еколошке радионице „Zero Waste – буди део игре – чувајмо нашу планету“. Већ се играју стони тенис, шах, мали фудбал, рукомет, почеле су и предквалификације у игри „Лино између две ватре“, одбојци, 3×3… Дружења СИМОВАЦА одржана су у Сомбору, Шапцу, Великом Градишту, Смедереву, Пироту, Лесковцу, Ваљеву, Богатићу…

И ове године деци је на располагању десет спортских дисциплина. Имајући у виду да су Спортске игре младих највећа аматерска спортска организација за децу и младе у Европи, учесници турнира не морају бити деца која активно тренирају, већ је довољно да воле спорт и дружење и да имају своју „екипу из краја“ коју желе да пријаве за такмичење. Онлине пријаве већ су почеле на сајту igremladih.rs.

Победници турнира у Бајиној Башти такмичење ће наставити у јуну месецу на Регионалном финалу у Чачку. Државно финале ове године одржаће се почетком јула у Бањи Ждрело, док је Међународна завршница на којој се друже СИМОВЦИ из све три земље учеснице Игара (Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина), традиционално планирана у Сплиту.

Дрина инфо портал

 

Comments (0)
Add Comment