Саопштење поводом неистинитих података наведених у петицији „Стоп златиборизацији Таре“

 

Поштовани суграђани и љубитељи планине Таре,

Поводом покренуте петиције „Стоп златиборизацији Таре“, која се тренутно дели на друштвеним мрежама, обавештавамо вас да су неистинито изнети подаци наведени у образложењу петиције.

Наиме, у складу са смерницама из Просторног плана подручја посебне намене НП Тара, Општина Бајина Башта донела је одлуку и покренула поступак израде новог Плана генералне регулације подручја Рачанска Шљивовица на Тари. Материјал, који је био изложен на РАНИ ЈАВНИ УВИД, представља само дигитализован стари план који је усвојен још 2007. године, а наведеним материјалом предложена је мања површина грађевинског земљишта у односу на стари план који је још увек на снази.

Тренутно је у току прибављање услова надлежних институција и израда нацрта Плана, чије излагање на ЈАВНИ УВИД се очекује почетком следеће године. Овим путем позивамо све заинтересоване грађане и потписнике ове петиције, да узму учешће у изради овог Плана, као и да своје предлоге и сугестије доставе општини Бајина Башта када План буде на јавном увиду.

Као и код планова за Ослушу и Соколину, кроз инсистирање на повећању минималне површине парцеле, смањењу планиране спратности и поштовању традиционалне материјализације објеката, став Општине Бајина Башта је да се уреди градња на грађевинском земљишту, као и да се максимално заштити неизграђено пољопривредно и шумско земљиште.

С поштовањем,

Милош Јелисавчић, дипл.инж.арх.
Главни урбаниста општине Бајина Башта

Пројекат „ББ информатор“ суфинансира се средствима из буџета општине Бајина Башта, ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства. 

gradnjaMilos JelisavcicNacionalni park TaraOpstina Bajina BastaTarazlatiborizacija TareБајина БаштаградњазлатиборизацијаМилош ЈелисавчићНационални парк ТараОпштина Бајина Баштапетиција
Comments (1)
Add Comment
  • Marko

    Bravo!
    Samo nastavite sa domaćinskim odnosom prema prirodnom blagu, a svi mi da vam u tome pomognemo.
    Pozdrav od dede sa Gorušica kod Banjske stene.