РОГАЧИЦА: 8. Преображењски котлић

Црква Христовог Вазнесења у Рогачици и месна заједница Рогачица по осми пут ове године организују Преображњски котлић. Ова традиционална манифестација из године у годину привлачи све већи број како такмичара тако и посетилаца који уживају у рибљој чорби и богатом културно-уметничком програму.

Победничка екипа из прошле године

Ове године централни део манифестације ће се као и раније одржати на пространом платоу испред цркве у Рогачици а очекује се још већи број екипа. Сваке године на овој манифестацији у такмичарском делу учествује између 25 и 35 екипа а за ову годину је већ потврђено учешће и екипа из Републике Српске.

Пријављивање екипа је могуће до 15 часова на сам дан манифестације  а у 17 часова је предвиђено предавање рибљих чорби жирију за оцењивање. У току рада жирија Црквена општина Рогачичка је обезбедила занимљив културно-уметнички програм а у 19h je проглашење победника и најбоље рибље чорбе. Организатори су за најбоље екипе обезбедили пригодне награде а све додатне информације о манифестацији можете добити на 064/2833148.

Текст: Дрина Инфо портал

Фото: Вечерње Новости

RogacicaМесна заједницаПреображењски котлићрибља чорбаЦрква Христовог Вазнесења
Comments (0)
Add Comment