РАЗГОВОРИ О ТУНЕЛУ КАДИЊАЧА: Кинеска делегација обишла трасу

Данас су у Општини Бајина Башта настављени разговори са представницима кинеске компаније „POWER CHINA“.

Циљ доласка кинеске делегације је наставак разговора о реализацији овог пројекта, упознавање са детаљима пројекта и обилазак трасе будућег државног пута кроз тунел Кадињача.

Фото: Дрина Инфо

Кинеска компанија „POWER CHINA“ која тренутно изводи радове на обилазници око Београда, на изградњи аутопута од моста на Сави код Остружнице до тунела Стражевица и обе траке до Бубањ Потока је на састанку исказала велику заинтересованост за финансирање и изградњу овог пројекта.

Делегацију  „POWER CHINA“  су чинили заменик представника за Србију Ше Зиђија и сарадник на  уговарању и реализацији нових пројеката Пенг Мингију као њихов одговорни извођач Јовица Радић. Они су исказали намеру да у сарадњи са Министарством грађевине и уз подршку кинеске амбасаде у Београду односно кинеске државе реализују овај пројекат. Делегација „POWER CHINA“ ће већ сутра овај пројекат представити својој централи у Кини на основу чега очекују да ће се обезбедити финансијска подршка од стране кинеских банака.

Представници општине су детаљно упознали кинеске партнере са свим елементима пројекта као и преосталим обавезама на завршетку административних обавеза попут ревизије, експропријације земљишта и други елементи неопходни за почетак радова.

Фото: Дрина Инфо

Поред председнице општине  Весне Ђурић  у делегацији Бајине Баште били су и њени сарадници Миленко Ордагић,  Милош Јелисавчић из одељења за урбанизам, координатор пројекта Кадињача Иван Марковић и директор Војне установе „Тара“Љупко Ћировић.

Након састанка у Општини гости су обишли трасу будућег тунела Кадињача и обилазнице око Ужица,  коју су представници Бајине Баште навели као важан и интегрални део овог процеса. Представници кинеске компаније су изразили и спремност да се укључе и у друге пројекте за које постоји могућност израде пројектне документације.

Фото: Дрина Инфо

Приликом обиласка терена на Кадињачи председница општине Бајина Башта изјавила је за Дрина Инфо да се нада да ће се кренути са реализацијом овог пројекта али да се пре тога морају обавити разговори и у министарству. Она је навела да ће кинеска компанија посредством амбасаде Кине у Београду такође иницирати разговоре по питању Кадињаче у нашем надлежном министарству. Весна Ђурић је навела да је министарка Зорана Михаиловић приликом доласка у Бајину Башту била сагласна са овим пројектом али је план да се у министарству што пре одржи састанак са много више детаља око пројекта. Пре тога ће се свакако одржати састанак по овом питању између представника града Ужица и општине Бајина Башта.

Фото: Дрина Инфо

Представник кинеске компаније Ше изјавио је да се надају да ће уговорити са Владом Републике Србије и реализовати овај пројекат, да ће ово за њих бити изазов као и да су свесни значаја пројекта за цео овај регион али и шире.

Дрина инфо портал

Bajina BastaKadinjacaPower ChinatunelБајина БаштаВесна ЂурићКадињачаОпштина Бајина Баштатунелтунел Кадињача
Comments (0)
Add Comment