Програм 25. Дринске регате

Општина Бајина Башта и Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ већ четврт века организују Дринску регату која је највећа манифестација на води у овом делу Европе и целокупним садржајем и по масовности једна од најзначајнијих туристичких манифестација у Србији. Настала је и одржава се у успомену на древне дринске сплаваре који су у прошлости користили снагу реке Дрине за превоз дрвне грађе од Таре и Бајине Баште до Шапца и Београда, саопштено је из Установе Спортско-туристички центар „Бајина Башта“.

Сваке године међу хиљадама пловила Дрином плови и десетак великих сплавова а у част дринских сплавара ова јубиларна 25. Дринска регата ће почети отварањем изложбе посвећене овом занату и тим храбрим људима. Уместо досадашњих капетанских легитимација учесници спуста ће од ове године добијати легитимацију „дрински сплавар“ као још један начин да се нагласи веза између сплаварења Дрином и Дринске регате. Манифестација поред великог спуста Дрином од Перућца до Рогачице обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у трећој седмици јула у Бајину Башту привуку преко 120.000 посетилаца.

Дринска регата Фото: Ненад Марић Извор: С.Т.Ц. „Бајина Башта“

Овогодишња сребрна манифестација се промовише под слоганом „25 година на најлепших 25 километара“, повезујући трајање Дринске регате са дужином пловидбе од Перућца до Рогачице.

Богат музички програм је стална одлика Дринске регате, а то је случај и ове године. Главна звезда је Светлана Цеца Ражнатовић која ће велики концерт на излетишту Рача поред Дрине одржати у петак, 20. јула. По званичном отварању манифестације у среду, 18. јула наступаће Јелена Томашевић, на градском тргу у Бајиној Башти. Традиционални фестивал Мост Фест се одржава у суботу 21. јула у вечерњим часовима и на њему наступају Црвена Јабука, Ален Исламовић и Рок у поноћ.

Дринска регата Фото: Ненад Марић Извор: С.Т.Ц. „Бајина Башта“

Како је већ уобичајено, четвртак је везан за Перућац и такмичење у припремању рибље чорбе уз музички програм поред најкраће реке у Европи – реке Године. Петак пре концерта је резервисан за акробатске скокове са моста а све дане трајања Дринске регате на тргу и главној улици у Бајиној Башти је Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија уз бројне садржаје за забаву.

Улазнице за концерт Светлане Цеце Ражнатовић и за Мост Фест су у продаји широм Србије а места где их можете купити по цени од 600 динара по вечери можете видети овде.  Улазнице у претпродаји се могу купити искључиво у Туристичком инфо центру Бајина Башта и њихов број је органичен.

Дринска регата

25. Drinska regataBajina BastaPodrinjesplavarenjesplavariБајина БаштаПодриње
Comments (0)
Add Comment