Представљен програм 3. Ћириличне баштине

Данас је у градској галерији у Бајиној Башти одржана конференција за медије на којој је представљен комплетан програм овогодишње манифестције Ћирилична баштина. Нованарима су се обратили професор српског језика и члан Организационог одбора, Наташа Савић, директор Установе „Култура“ Милован Јездић и председник Органзационог одбора Ћирличне баштине Синиша Спасојевић.

Говорници су представили све сегменте ове културно-туристичке манифестације од предавања еминентних српских интелектуалаца академика Мира Вукасновића и проф. др Рајне Драгићевић, преко музичког дела програма, позоришне представе, изложбе и фото-конкурса до забавно-едукативних садржаја за децу основних и средњих школа. Опште је мишљење да је програм изузетно садржајан и да квалитетом који пружа оправдава статус Ћириличне баштине као једне од значајнијих културних манифестација у Србији, што је не тако давно потврдило и Министарство културе додељивањем награде Културни образац.

Програм 3. Ћириличне баштине

На конференцији је речено да ове године Ћириличну даровницу, националну награду за изузетан допринос у заштити и неговању ћирилице, која се додељује током манифестације добија градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Наведене су мере које се спроводе у овом граду у Републици Српској у правцу заштите ћирилице, као и жеља да се покажу конкретни успешни примери афирмације и неговања ћирилице. Захвалнице за допринос заштити ћирилице ове године добијају компанија „Златиборац“ и Национални парк Тара.

Органзациони одбор Ћириличне баштине са шољама „Ћирилица се пише срцем“

У оквиру музичког програма Ћириличне баштине наступиће чланови Музичке радионице Арт Момент из Бајине Баште и гудачки квартет РТС-а.

 

академик Миро ВуксановићБајина БаштаДрашко СтанивуковићкултураманифестацијаМилован ЈездићНаташа СавићпрограмРајна ДрагићевићСиниша Спасојевићсрпски језиктуризамЋирилицаЋирилична баштинаЋирилична даровница
Comments (0)
Add Comment