Поводом Тесла Дана у четвртак МХЕ „Врело“ отворена за јавност

У oквиру програма 26. Дринске регате и у склопу обележавања Тесла Дана у Србији у четвртак, 18. јула, за јавност ће бити отворена МХЕ „Врело“ на реци Години у Перућцу. Цео тај дан у Перућцу се одвија програм 26. Дринске регате и очекују се хиљаде посетилаца па је ово јединствена прилика да многи туристи посете једну од најстаријих хидроелeктрана у Србији.

МХЕ „Врело“ Фото: Дрина Инфо

Туристичка организација „Тара-Дрина“ од првог Тесла Дана учествује у овој манифестацији а ове године је одлучено да се обележавање одвија у време Дринске регате када је највећи број туриста у Бајиној Башти. Уз велику помоћ Огранка „Дринско-Лимских“ хидроелектрана свим заинтересованима је омогућена посета мини-хидроелектране „Врело“. МХЕ „Врело“ је за јавност отворена само у време обележавања Тесла Дана а део је културне руте Путевима Тесле кроз Србију.

„Ово је за велики број наших суграђана а посебно за људе који нису из Бајине Баште јединствена прилика да уђу у објекат МХЕ „Врело“. Ова мини-хидроелектрана је значајна за историјат електрификације у Србији и њеним отварањем у време Дринске регате желимо да популаризујемо ту причу и да омогућимо што већем броју људи да се са тим упозна. У четвртак имамо леп програм поред реке Врело, где се традиционално организује велико такмичење у припремању рибље чорбе у склопу Дринске регате. Позивамо све посетиоце који тада буду у Перућцу да искористе прилику и уз стручна објашњења инжењера из Дринско-лимских хидроелктарана упознају се са радом ове хидреолектране на реци Врело. МХЕ „Врело“ ће бити отворена у четвртак у времену од 15 до 18 часова. – каже Синиша Спасојевић из Туристичке организације „Тара-Дрина“.

26. Дринска регатаBajina BastaPerucacPodrinjeTesla Dani 2019Бајина БаштаМХЕ ВрелоПерућацТесла Дани
Comments (0)
Add Comment