Поникве – безбедније и опремљеније

Директорат цивилног ваздухопловства Србије издвојио је 8,8 милиона динара за побољшање безбедности на аеродрому Поникве.

Новац је намењен за испитивање носивости полетно-слетне стазе аеродрома Поникве у Ужицу, израду пројектне документације за главни пројекат ограде и радио веза аеродрома, као и за обуку особља тог аеродрома.

Циљ донације је да се подигне ниво безбедности на аеродрому Поникве, наводи се у саопштењу Директората, након данашње посете ужичком аеродрому руководства те институције и пословодства београдског аеродрома „Никола Тесла“.

Београдски аеродром поклонио је 10 ручних радио станица, три мобилне УХФ радио станице и два репетитора са по две станице, ради повећања безбедности и сигурности ваздушног саобраћаја на Пониквама, као и моторно возило „Цаддy Фургон“.

Директорка Директората цивилног Мирјана Чизмаров објаснила је да је новац за помоћ Пониквама обезбеђен кроз путничку и робну накнаду која је намењена за подизање нивоа безбедности у цивилном ваздухопловству.

Она је најавила да ће у 2015. Директорат расписати конкурс за доделу средстава за све фирме у ваздушном саобраћају у Србији, које ће моћи да конкуришу са својим пројектима за допринос већој безбедности.

Генерални директор аеродрома „Никола Тесла“ Саша Влаисављевић изразио је задовољство што је у могућности да помогне ужичком аеродрому и истакао да ће београдски аеродром наставити да помаже Пониквама.

Влаисављевић је казао да следеће недеље на аеродрому „Никола Тесла“ почиње обука за „паркер сигналисте“ за запослене са аеродрома Поникве, а током ове године ужичком аеродрому поклониће и употребљену периметарску ограду у укупној дужини од 7.000 метара.

Б92

Comments (0)
Add Comment