Почиње Башта фест

Пети интернационални фестивал кратког играног филма – „Башта фест“  почиње данас у Бајиној Башти. Фестивал траје до 8. јула а програм ће обухватити 28 филмова из 18 држава у селекцији Николе Љуце.

Главни жири чине филмски новинар и уредник Cineuropa.org Доменик Ла Порте, продуцент Николина Вучетић-Зечевић и глумица Милица Гојковић, који ће доделити награде за најбољи филм у целини (Златна имагинација), најбољу режију (Златна индикација), најбољу мушку и женску улогу (Златна интерпретација) и најбољи сценарио (Златна инспирација).

Фото: Промо

Директор фотографије из Израела Шаи Леви доделиће награду за најбољу камеру „Златна визуелизација“, док ће жири младих у саставу: Никола Јовановић, Николина Лазић и Алекса Спасојевић изабрати по свом мишљењу најбољи филм.

„Башта фест“ се фокусира на филмове са аутентичним глумачким остварењима и постао је место сусрета студената и младих филмских професионалаца из региона.

Фестивал отвара глумац Милан Марић, а на затварању ће бити приказан филм „Бандити у потрази за мамом“ Косте Ристића, који је премијеру имао на Фесту.

Као и сваке године у време Башта феста у дружењу са публиком и чаробној природи градића у Подрињу уживаће бројни познати глумци као и младе наде филмске и позоришне сцене. Међу гостима 5. Башта феста биће и глумци Славен Дошло, Горан Богдан, Ненад Јездић, Андрија Кузмановић, Драгана Мићаловић и многи други.

Дрина Инфо

5. Basta festBajina BastafilmFilmski festivalotvaranjePodrinjeБајина БаштаБашта ФестПодрињефилмфилски фестивал
Comments (0)
Add Comment