ПК „ТАРА“: Одржани пројектни састанци у Сребренику

У Сребренику су, 21. и 22. јануара, одржани М2.2 и М2.3 састанци пројектног тима у оквиру реализације пројекта PICK ONE LEAVE NONE. Домаћин састанка био је ПК „Мајевица“ из Сребреника а на састанцима су присуствовали и остали партнери на пројекту ХПД „Горшчица“ из Загреба, КПС „Азот“ из Велеса, РРА „Златибор“ из Ужица, „НП „Тара“ из Бајине Баште и ПК „Тара“ из Бајине Баште.

Фото: ПК „Тара“

PICK ONE LEAVE NONE пројекат финансиран је од стране Европске уније кроз ЕРАСМУС+ спорт програм. Пројекат је фокусиран на спортове на отвореном. Тачније, фокус је на еколошком утицају рекреативних пешачких и планинарских активности на обележеним и одржаваним стазама у природи. Географски,  пројекат се реализује на подручју Западног Балкана, јер овај простор има значајно израженије еколошке проблеме од остатка Европе.

У оквиру састанака учесници су обрадили веома важне теме које се тичу теренских анализа постојећег стања на изабраним стазама у све четири земље учеснице у пројекту. Ове анализе представљају основу за даље кораке на реализацији пројекта али пресдтсављају почетну тачку за поређење резултата и ефеката који ће пројекат постићи у наредном периоду. Након два дана активног рада на састанцима, домаћини из ПК „Мајевица“ повели су све учеснике на шетњу до Старог града и планинарског дома на Мајевици.

– Било је изузетно задовољство бити ова два дана у Сребренику. Имали смо изузетно квалитетне и веома садржајне састанке, донели смо неке веома важне закључке који ће имети велики утицај на даљи ток реализације пројекта. Искористио бих прилику да се захвалим домаћинима, који су омогућили изузетне услове за рад али и учинили да се сви заједно осећамо као код куће. – рекао је Ненад Лечић из ПК „Тара“ који је и координатор пројекта PICK ONE LEAVE NONE.

Следећи пројектни састанак заказан је за почетак марта у Велесу а у међувременеу се настваљају пројектне активности према утврђеном плану.

Comments (0)
Add Comment