Отворене пријаве за седми Башта фест

Пријаве за ново издање интернационалног фестивала кратког играног филма Башта фест званично су отворене. Фестивал који се одржава у Бајиној Башти је оријентисан на заједнички рад редитеља и глумаца, а фокус на квалитетним глумачким интерпретацијама има велики утицај на позитивно позиционирање овог фестивала међу интернационалним фестивалима краткометражног филма.

Сви заинтересовани могу се пријавити са својим кратким играним филмом трајања до 30 минута (Vimeo/YouTube линк ка филму у високој резолуцији) и на мејл prijava@bastafest.com или путем www.festhome.com и www.filmfreeway.com. Филм којим се конкурише мора бити реализован у последње две године, дакле не сме бити старији од 2018. године.

Узимајући у обзир да фестивал посебну пажњу посвећује заједничком раду између редитеља и глумаца, при одабиру филмова предност ће имати они са аутентичним и квалитетним глумачким остварењима. Филм који долази из земље ван енглеског говорног подручја мора бити титлован на енглески језик. Такмичарски програм ће селектовати редитељ Никола Љуца, са уметничком директорком фестивала Мајом Шушом.

Рок за пријаве затвара се у поноћ, 15. фебруара 2020. године (ЦЕТ).

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина Инфо

7. Башта фестFilmski festivalprijaveБајина БаштаБашта Фестпријавефилмски фестивал
Comments (0)
Add Comment