Отворена реновирана спортска дворана у Чајетини

– Поносан сам што смо успели да комплетно реновирамо спортску дворану у Чајетини за шта је општина издвојила 132 милиона динара сопствених средстава а ове године смо у развој спорта уложили још милион и шесто хиљада евра за куповину спортске хале на Златибору – изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић предајући на управљање запосленима и руководству Спортски центар Чајетина.

Фото: Општина Чајетина

То је велики успех свих грађана општине Чајетина, додао је Стаматовић, који уредно измирују своје обавезе према општини али и свих оних инвеститора на Златибору из чијих средстава смо издвојили и део за развој спорта на територији општине Чајетина.

Спортска дворана је овим реновирањем добила потпуно нови ентеријер, са још једном трибином, тако да укупни капацитет сада износи око 1000 места. Изграђене су четири нове свлачионице, медицинске просторије, тоалети за публику, нови улаз за гледаоце, кафе бар. Реновиран је и ентеријер дворане, тако што је постављен нови паркет, нове конструкције кошева и лед расвета. Направљени су и ВИП ложа, контролна соба, простор за репортерске екипе и медија центар. Извођачи радова на модернизацији и реконструкцији Спортске дворане Чајетина били су Полет из Ужица, Ровчанин инжењеринг из Пријепоља, Јединство из Севојна и МСЦ Систем из Пожеге.

Фото: Општина Чајетина

Велики је посао иза нас, кроз три фазе радова успели смо да продужимо халу, повећали капацитет и висину дворане. Дали смо све од себе да реализујемо овај посао. Није било нимало лако, захвалио бих се свима, пре свега мојим сарадницима и Општини, која је имала разумевања и слуха за потребе спортиста и младих – рекао је директор „Спортског центра Чајетина“ Никола Смиљанић на отварању хале.

У име домаћина, уручене су захвалнице заслужним појединцима и установама (Општини Чајетина, КЈП Златибор, ЈКП Водовод, МЦС Систем Пожега, Архимис ДОО Ужице, Зорану Павловићу, Драгољубу Новаковићу, Вукоици Кезићу, КК Златибор, ОК Златибор, СПЦ Спенс Нови Сад, Асоцијацији спортских центара Србије). Присутне је поздравио и председник УО Асоцијације спортских центара Србије Дејан Чикић, а отварање дворане на свој начин је поздравио и песник Љубивоје Ршумовић. Програм је окончан наступом КУД-а Златибор и аниматорске групе.

CajetinaSportska halaМилан Стаматовић
Comments (0)
Add Comment